Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Για την ευρωπαϊκή υπέρβαση το Πανόραμα (Video)

” Δεν υπάρχει αποτυχία μόνο κέρδος ” ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου, Ιωάννη Τερζίδη στην ιστοσελίδα ”Αθλητικός Κόσμος” λίγο πριν την αναχώρηση για την Ισλανδία.

Στις 8:15 το πρωί της Πέμπτης από το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ αναχώρησε η αποστολή της γυναικείας ομάδας χάντμπολ του ΑΕΠ Πανοράματος με προορισμό αρχικά το Μόναχο της Γερμανίας και έπειτα την Σκανδιναβική χώρα. Η Ελληνική ομάδα θα δώσει δύο αναμετρήσεις εκτός έδρας με αντίπαλο την IBV VESTMANNAEYJAR στο πλαίσιο του 3ου γύρου για την 3η σε κύρος διασυλλογική διοργάνωση χάντμπολ (European Cup). Ο πρώτος αγώνας είναι την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου και ο δεύτερος την επόμενη ημέρα (Σάββατο).

Το Πανόραμα στην πρώτη του ευρωπαϊκή παρουσία κατάφερε να περάσει έναν γύρο νικώντας την Azeryol HC (Αζερμπαϊτζάν) με συνολικό σκορ 60-48 και πλέον θα αντιμετωπίσει την IBV VESTMANNAEYJAR η οποία απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στον 2ο γύρο.

Η προπονήτρια του Πανοράματος, Έλενα Κουμτσάσκα μίλησε στην ιστοσελίδα σχετικά με την κατάσταση της ομάδας :” Τα κορίτσια είναι πάρα πολύ ανεβασμένα ψυχολογικά, είναι ωραία να παίξεις χωρίς άγχος , η αντίπαλος είναι δυνατή ομάδα ως προς την φυσική κατάσταση με έμπειρες παίχτριες ,αυτό είναι το Σκανδιναβικό στυλ .Θα κάνουμε ότι μπορούμε ,θα παίξουμε ελεύθερα, δεν πηγαίνουμε με κατεβασμένα τα χέρια γιατί η ομάδα έχει μικρές σε ηλικία αθλήτριες και όταν δέχεται ψυχολογικό βάρος πέφτει αμέσως η απόδοση ” .

Σχετικά με το που θα κριθούν οι δύο αναμετρήσεις τόνισε:  Το να ταξιδέψεις 4.000 χιλιόμετρα και να παίξεις δύο παιχνίδια δεν είναι εύκολο καθώς θέλει χρόνο προσαρμογής. Σίγουρα θα παίξει ρόλο η έδρα και η εμπειρία της άλλης ομάδας διότι έχουν αθλήτριες που αγωνίζονται με το Εθνόσημο . Το σύνολο τους είναι αξιοσέβαστο ”.

Η Ελληνική ομάδα διαθέτει ένα νεανικό ρόστερ με τον μέσο όρο ηλικίας να μην ξεπερνά τα 21 έτη. Από πλευράς αθλητριών μίλησαν οι Ελένη Νταντίρα (τερματοφύλακας) και Γεωργία Κουλούρη με την πρώτη να αναφέρεται στην πρώτη παρουσία της ομάδας σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στο προφίλ του αντιπάλου :”Είμαστε πολύ ενθουσιασμένες που μας δόθηκε η ευκαιρία να ταξιδέψουμε στην Ισλανδία και να παίξουμε σε ένα ευρωπαϊκό γήπεδο απέναντι σε μια ομάδα με ποιότητα . Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα και θα αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες ”

” Η αντίπαλος βασίζεται πολύ στο γρήγορο παιχνίδι έτσι  και εμείς εστιάσαμε στις προπονήσεις  σε αυτό τον τομέα. Προσωπικά ως τερματοφύλακας προσπάθησα να προσαρμοστώ στα δυνατά και τεχνικά σουτ.”

Η 18χρονη Κουλούρη τόνισε:  .Υπάρχει άγχος αλλά θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό έτσι ώστε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ” .

Ευχαριστημένος με την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας αλλά και πεινασμένος ενόψει συνέχειας ο Πρόεδρος του ΑΕΠ Πανόραμα, Ιωάννης Τερζίδης δηλώνοντας : ” Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη η πορεία της ομάδας αλλά και ένα προσωπικό στοίχημα και των συνεργατών μου. Η προσπάθεια της τελευταίας 6ετίας ανταμείφθηκε με την πρόκριση στον 3ο γύρο ” .

Σε περίπτωση που η ομάδα δεν καταφέρει να προκριθεί στους 16, ο πρόεδρος τόνισε :” Δεν υπάρχει αποτυχία μόνο κέρδος. Είμαστε ήδη ικανοποιημένοι μέχρι εδώ που φτάσαμε και πλέον ο στόχος από εδώ και πέρα είναι να συλλέξουμε όσο γίνεται περισσότερες εμπειρίες και στην συνέχεια να χτίσουμε την ομάδα του μέλλοντος ”.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ