Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

#WhereIsPengShuai: Η υπόθεση εξαφάνισης της Κινέζας πρωταθλήτριας Τένις που συγκλονίζει

Η Σουάι Πένγκ είναι μία Κινέζα πρωταθλήτρια Τένις που έχει συμμετάσχει σε αρκετές μεγάλες διοργανώσεις και Grand Slam. Ωστόσο η τύχη της αγνοείται τις τελευταίες ημέρες έπειτα από δημόσια καταγγελία της ίδιας, για σεξουαλική κακοποίηση από τον πρώην αντιπρόεδρο της Κίνας, Γκαολί Σανγκ.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ 

Η Τενίστρια ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook πριν λίγες μέρες μία δημόσια καταγγελία, πως ο πρώην αντιπρόεδρος της Κίνας, Γκαολί Σάνγκ αποπειράθηκε και τελικά την κακοποίησε σεξουαλικά. Λίγη ώρα αργότερα το post λογοκρίθηκε από το Facebook και κατέβηκε ξαφνικά. Αρκετοί άνθρωποι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί της ώστε να μάθουν τι συμβαίνει αλλά δεν την βρήκαν. Λίγες ώρες αργότερα διαπιστώθηκε η μυστηριώδης εξαφάνισης της και ακόμα αναζητείται η τύχη της. Αθλητές από όλο τον κόσμο έχουν δημιουργήσει ένα hastag με το οποίο καλούν τις Κινεζικές αρχές να δώσουν εξηγήσεις για την υπόθεση της Τενίστριας.

“Είμαι συντετριμμένη και συγκλονισμένη όταν ακούω στις ειδήσεις για την Πενγκ Σουάι. Ελπίζω να είναι ασφαλής και να βρεθεί το συντομότερο δυνατό. Πρέπει να διερευνηθεί και δεν πρέπει να σιωπήσουμε. Στέλνω αγάπη σε εκείνη και την οικογένειά της αυτή την απίστευτα δύσκολη στιγμή” έγραψε στο Twitter η Σερένα Γουίλιαμς, ενώ και η Μαρία Σάκκαρη ανέβασε το συγκεκριμένο hastag. Το συμβάν έχει πάρει τέτοιο μέγεθος που ακόμα και άλλοι αθλητές έχουν κινητοποιηθεί όπως ο Ζεράρ Πικέ της Μπαρτσελόνα, που πόσταρε εικόνα της.

“Φοβήθηκα πολύ. Εκείνο το απόγευμα αρνήθηκα στην αρχή. Συνέχισα να κλαίω. Υπό τον φόβο και την σύγχυση, ενέδωσα και κάναμε σεξ”, έγραψε στο τρομακτικά ανατριχιαστικό  μήνυμα της η 35χρονη Σουάϊ, αποκαλύπτοντας ότι η σύζυγος του Ζανγκ γνώριζε τι συνέβαινε, ούσα ακριβώς έξω από το δωμάτιο.

Η Σουάι, πρόσθεσε ότι μέχρι και την περασμένη εβδομάδα παρέμενε ερωμένη του Γκάολι, ενώ διευκρίνισε πως δεν έχει στοιχεία για ν΄ αποδείξει τους ισχυρισμούς της, τονίζοντας απευθυνόμενη κατά κάποιον τρόπο στον Γκάολι: «Πάντα φοβόσουν ότι θα έκρυβα ένα μαγνητόφωνο. Σίγουρα θα το αρνηθείς ή θα φθάσεις στο σημείο να μου επιτεθείς».

Ο συγκεκριμένος άνδρας είναι χρόνια μέλος του Κομμουνιστικού κόμματος Κίνας, ενώ θεωρείται ως ένας από τους ισχυρότερους στην χώρα.

Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΕΝΙΣ 

Όπως ήταν λογικό η εξαφάνιση της αθλήτριας έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις. Μία από αυτές είναι και της WTA (γυναικεία ομοσπονδία Τένις) η οποία στέκεται στο πλευρό της οικογένειας της αθλήτριας, τονίζοντας πως θα πάει μέχρι τέλους την υπόθεση.

“Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι για την επιχείρησή μας με την Κίνα. Είναι κρίμα γιατί έχουμε κάνει σπουδαία πράγματα εκεί και η χώρα βγάζει νέες ταλαντούχες αθλήτριες. Όμως, υπάρχουν πάρα πολλές φορές στον κόσμο μας όπου αφήνουμε τις επιχειρήσεις, την πολιτική, τα χρήματα να υπαγορεύουν τι είναι σωστό και τι λάθος.

Όταν έχουμε ένα πρόσωπο που έχει το θάρρος να κάνει αυτές τις καταγγελίες και εμείς να μην μπορούμε να το υποστηρίξουμε και να ζητήσουμε δικαιοσύνη, πρέπει να πάρουμε αποφάσεις που θα έχουν να κάνουν με το σωστό. Είμαστε έτοιμοι να αποσύρουμε τα τουρνουά στη Κίνα και να χειριστούμε όλα τα διαδικαστικά που θα προκύψουν” είπε χαρακτηριστικά ο CEO της WTA.

Στη συνέχεια σε ερώτηση για το εάν έχει καταφέρει να μιλήσει με κάποιο συγγενικό πρόσωπο της Πενγκ είπε: “Δεν έχουμε καταφέρει να μιλήσουμε με κανέναν δικό της και αυτό δείχνει πως είναι φοβισμένη. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη και χωρίς ίχνος λογοκρισίας“.

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ