Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ιωνικός – Αστέρας Τρίπολης: Ούτε τώρα δεν αύξησαν την μεταξύ τους διαφορά…

Ο Ιωνικός υποδέχθηκε τον Αστέρα Τρίπολης στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, σε μια αναμέτρηση που διεξήχθη στο «Δημοτικό Γήπεδο Νεάπολης Νίκαιας». Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου (και οπαδού του Ιωνικού) Πέτρου Γιάμαλη, που έχασε την ζωή του τα ξημερώματα της Τρίτης (16/11) εν ώρα εργασίας ως εργοδηγός του ΗΣΑΠ.

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα βρήκαν τις δύο ομάδες να αγωνίζονται σε υψηλούς ρυθμούς, με τον Αστέρα Τρίπολης να «πατάει» περισσότερο στο επιθετικό του μισό και τον Ιωνικό να αμύνεται σωστά, ψάχνοντας τους χώρους για να βγει μπροστά και να δημιουργήσει προϋποθέσεις. Κάπως έτσι ήρθε και το πρώτο γκολ του αγώνα. Από μια διεκδικήσιμη μπαλιά στον άξονα, ο Ρομαό πήρε την μπάλα λίγο πιο μπροστά από το κέντρο, την έδωσε στον Τουράμ, αυτός στον Λένις που βγήκε στην δεξιά πτέρυγα του γηπέδου, σέντραρε στον Τουράμ που έκανε την κίνηση στην περιοχή και με το κεφάλι άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, στο 14ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Αστέρας στην συνέχεια ανέβασε ρυθμούς, χωρίς να απειλεί ουσιαστικά τον αντίπαλό του.

Από στημένη φάση οι Αρκάδες κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια, με τον Τιλίκα να εκτελεί φάουλ στο 29′ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη. Ο σκόρερ του Ιωνικού αποχώρησε από το γήπεδο στο 33′ εξαιτίας θλάσης στον οπίσθιο μηριαίο, δίνοντας την θέση του στον Λευτέρη Ματσούκα. Ο Αστέρας μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου κρατούσε την μπάλα στα πόδια του, με τον ρυθμό ωστόσο να έχει παγώσει και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια δίχως να έχουν κάνει κάτι αξιόλογο μετά και την επίτευξη του δεύτερου τέρματος του παιχνιδιού.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε σε παρόμοιους ρυθμούς και καταστάσεις με αυτούς που τελείωσε το πρώτο. Καμία από τις δύο ομάδες δεν επιδίωκε να ρισκάρει και όποτε το έκανε, όταν έφτανε στο τελευταίο μισό του γηπέδου δεν εξαργύρωνε την προσπάθειά της σε κάποια καλή ευκαιρία. Μόνο στα τελευταία λεπτά υπήρξε υποψία ρυθμού, τα οποία ωστόσο δεν άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι. Ωστόσο, μέσα σε αυτά τα λεπτά ο Αστέρας δημιούργησε την μεγαλύτερη ευκαιρία του δεύτερου 45λεπτου, με τον Σίτο σε τετ – τετ να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στο βάθος των διχτύων του αντίπαλου πορτιέρο.

Κάπως έτσι ο αγώνας τελείωσε, με τις δύο ομάδες να κερδίζουν τον έναν βαθμό, με αυτό το 1-1 – τηρουμένων των αναλογιών του αγώνα  – να είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Έτσι παραμένουν αμφότερες στους δέκα βαθμούς, όχι πολύ υψηλότερα από τις θέσεις υποβιβασμού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ