Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Με “όπλο” τον κόσμο στο ντέρμπι για την κορυφή!

Με τον κόσμο δίπλα της, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό για την 10η αγωνιστική της SuperLeague, στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής.

40.000 φίλοι της Ένωσης θα δώσουν το παρόν στην αναμέτρηση με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, σε ένα ντέρμπι που δεν υπάρχει μόνο το κίνητρο του γοήτρου, αλλά και της κορυφής. Οι δύο ομάδες βρίσκονται πολύ κοντά στην βαθμολογία, με μόλις τρεις βαθμούς να τις χωρίζουν και όπως είναι φυσιολογικό αναμένεται να δούμε μεγάλη μάχη.

Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη ξέρει πως δεν υπάρχουν περιθώρια για ήττα, ούτε καν για ισοπαλία, μιας και οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται ήδη πάνω από την ΑΕΚ στην βαθμολογία. Όμως οι “κιτρινόμαυροι” έχουν δείξει από την αρχή πως φέτος βρίσκονται εδώ, όχι απλά για να πουν πως είναι, αλλά για να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή.

Ο “Δικέφαλος” προέρχεται από την ισοπαλία απέναντι στον Απόλλων Σμύρνης με 2-2, σε ένα ματς που η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση και εν τέλει έφυγε τουλάχιστον με τον έναν βαθμό. Ενώ με τον Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο της μετράει τρεις νίκες απέναντι σε Ατρόμητο, Βόλος και Άρη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, Αραούχο και Τσούμπερ βρίσκονται στην διάθεση του Ελληνογερμανού τεχνικού, αλλά από το μεγάλο αυτό μας θα λείπουν οι Τζαβέλλας και Τάνκοβιτς κάτι που προβληματίζει τον προπονητή της ΑΕΚ. Από την άλλη πλευρά δεν αποκλείεται να έχουμε και την επιστροφή του Μπακάκη στο αρχικό σχήμα, μιας και αν θέλει η ΑΕΚ να κατακτήσει το ντέρμπι, χρειάζεται να είναι πάνοπλη απέναντι στον Ολυμπιακό.

Πιθανή ενδεκάδα:

Στάνκοβιτς – Μισελέν, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι – Σιμόες, Σιμάνσκι – Λιβάι Γκαρσία, Μάνταλος, Τσούμπερ – Αραούχο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ