Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Στροφή της διοίκησης Καυτανζογλείου στο θέμα φιλοξενίας του ΠΑΟΚ

Οι διοικούντες του Καυτανζογλείου Σταδίου με σημερινή τους ανακοίνωση δείχνουν θετική διάθεση στο ζήτημα που απασχολεί την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και έχει να κάνει με το γήπεδο που θα χρησιμοποιεί η ομάδα σαν έδρα όσο θα κατασκευάζεται η Νέα Τούμπα.

 

Ξαφνική αλλαγή… πλεύσης είχαμε σήμερα (22/11) από την πλευρά της διοίκησης του Καυτανζογλείου όσον αφορά το θέμα μετεγκατάστασης του ΠΑΟΚ εκεί κατά τη διάρκεια κατασκευής του νέου γηπέδου του Δικεφάλου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί τους ασπρόμαυρους να επανέλθουν στις συζητήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα, τονίζοντας ότι επιθυμία και προτεραιότητα της ίδιας της διοίκησης του Σταδίου όπως και του πολιτικού της προϊσταμένου και υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη είναι πάντα η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και σωματείων της Θεσσαλονίκης.

Αυτή η κίνηση βέβαια έρχεται κατόπιν εορτής και ενάμιση μήνα μετά το θόρυβο που προκάλεσε η απόφαση δια στόματος Ιβάν Σαββίδη να αλλάξει έδρα ο ΠΑΟΚ Β’ και από το Καυτανζόγλειο να μετακομίσει στο γήπεδο του Μακεδονικού, εξαιτίας… ανάρμοστης συμπεριφοράς της διοίκησης του Σταδίου προς τον ΠΑΟΚ συνολικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης του Καυτανζογλείου αναφέρει τα εξής:

«Η Επιτροπή Διοίκησης του Καυτανζογλείου Εθνικού Σταδίου, σε σχέση με διάφορα δημοσιεύματα που αφορούν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενημερώνει για τα εξής:

Η Επιτροπή Διοίκησης έχει πολλάκις εκφράσει την απόλυτα θετική βούλησή της για χρήση του Σταδίου από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για τη φιλοξενία της Α’ ομάδας, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί να διαρκέσουν οι εργασίες για την κατασκευή της Νέας Τούμπας.

Επιπλέον, και επειδή το Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, το οποίο εποπτεύεται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, είναι δεδομένη η θετική προσέγγιση και από όλους τους παραπάνω εμπλεκόμενους φορείς, στη μέχρι σήμερα εξέλιξη όλης της διαδικασίας με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Απαραίτητη προϋπόθεση, ωστόσο, αποτελεί η σύνταξη Οικονομοτεχνικής Μελέτης, από την πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπως προβλέπεται στις διατάξεις του αρθ. 6 του ν. 4809/2021, όπου θα περιγράφονται με ακρίβεια το σύνολο των απαιτούμενων και προτεινομένων εργασιών και παρεμβάσεων στο Στάδιο.

Στο πλαίσιο των συζητήσεων που είχαν προηγηθεί με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η Επιτροπή Διοίκησης οργάνωσε συνάντηση εργασίας με τον διευθυντή τεχνικών έργων και υποδομών της ΓΓΑ, την 11.10.2021, για τα τεχνικά δεδομένα και τις προδιαγραφές πάνω στις οποίες θα βασιστεί η απαιτούμενη Οικονομοτεχνική Μελέτη, στην οποία η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν προσήλθε, για δικούς της λόγους και έκτοτε το θέμα παραμένει σε εκείνο το στάδιο.

Είναι απολύτως κατανοητό ότι πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα με πολλές γραφειοκρατικές λεπτομέρειες, καθώς θα υλοποιηθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας, έπειτα και από την ψήφιση σχετικού άρθρου στον ν. 4809/2021 τον περασμένο Ιούνιο.

Η Επιτροπή Διοίκησης του Εθνικού Καυτανζογλείου Σταδίου παραμένει, όπως πάντοτε, διατεθειμένη προκειμένου να εξευρεθούν οι απαιτούμενες λύσεις και αναμένει τη συνέχιση των συζητήσεων με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τηρουμένων των προϋποθέσεων της νομιμότητας και της διαφάνειας.

Το Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο είναι και θα συνεχίσει να είναι ένας από τους βασικότερους πυλώνες ανάπτυξης του αθλητισμού της πόλης μας, για όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας και στόχος της Επιτροπής Διοίκησης ήταν και παραμένει η διαρκής αναβάθμισή του, πάντοτε με διάθεση επίλυσης όλων των εκκρεμοτήτων, με την βούληση να δίνουμε λύσεις προς όφελος της αθλητικής κοινότητας».

Μετά από αυτό ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ