Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ανατροπή στα δεδομένα… (Video)

Ανατρεπτικός , κυρίαρχος και επιτέλους (αν και αργά) Παναθηναϊκός απέναντι στην Λαμία. Νίκη ψυχολογίας οι πράσινοι με 1-3 επί της μαχητικής Λαμίας που όσο καλά και αν αμύνθηκε δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα που πήρε νωρίς. MVP Βιγιαφάνιες , κορυφαίοι Λούντβιστ – Μαουρίσιο και επιστροφή στους αγώνες και τις καλές εμφανίσεις για Αϊτόρ , Μακέντα.

Έπεσε η αυλαία στην 10η αγωνιστική με τον αγώνα Λαμία – Παναθηναϊκός να κλείνει αυτό το αρκετά καλό αγωνιστικά σαββατοκύριακο καθώς είχε αρκετά γκολ , ανατροπές αλλά και απρόοπτα όπως οι αναγκαστικές αλλαγές των Καρλίτος –  Λούντβιστ με τον δεύτερο να προλαβαίνει να δείξει ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο και να σκοράρει.Το ματς των χιλίων προβλημάτων όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο λοιπόν διεξήχθη με επιτυχία και νικητής του βγήκε το φαβορί Παναθηναϊκός.

Ο αγώνας ξεκίνησε προϊδεάζοντας όσους το παρακολουθούσαν για το τι πρόκειται να γίνει σε όλη την διάρκεια του ματς με τον Παναθηναϊκό δηλαδή να έχει την κατοχή και την Λαμία να δείχνει από την αρχή πώς δεν πρόκειται να ανοιχθεί .Οι παίκτες του Ιβαν Γιοβάνοβιτς κυκλοφόρησαν την μπάλα (κατοχή 75% στο πρώτο 20λεπτο) αλλά δεν κατάφεραν να γίνουν δημιουργικοί απέναντι στο καλά αμυνόμενο σύνολο της Λαμίας και το πλήρωσαν αφού βρέθηκαν εν τέλει πίσω στο σκορ. Από το πουθενά λοιπόν στο 34′ σε μια αντεπίθεση της Λαμίας μετά από μια σέντρα του Μανούσου, ο Αραμπούλι με κεφαλιά κατάφερε να νικήσει τον Μπρινιόλι και να κάνει το 1-0 , μοιράζοντας χαμόγελα στον κ.Γρηγορίου και τον πάγκο τον γηπεδούχων.Μετά το γκολ τίποτα δεν άλλαξε στο ματς με τους φιλοξενούμενους να έχουν φλύαρη κατοχή και να μην πατάνε περιοχή , εικόνα που έμεινε μέχρι να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό έμεινε το ίδιο με μόνη διαφορά πώς ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τις φάσεις του, βρήκε ευκαιρίες και γκολ ανατρέποντας το σκορ. Στο 55′ λοιπόν με ένα σουτ του Λούντβιστ ( πρώτο γκολ του Σουηδού στην Ελλάδα) από το ύψος της μεγάλης περιοχής ξεκίνησε η προσπάθεια της ανατροπής η οποία συνεχίστηκε και αφού οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με φάσεις των Βιτάλ –  Παλάσιος βρήκαν εν τέλει τα γκολ που ήθελαν.Τα γκολ αυτά ήρθαν στο 86‘ με ένα πεναλτι που κέρδισε ο Μαουρίσιο και εκτέλεσε ο Μακέντα αλλά και στο 87′ με ένα γκολ του Μαουρίσιο αυτήν την φορά που δημιούργησε ο Ιταλός στραικερ.

Το τέλος  αυτού του αγώνα ήρθε λοιπόν με την Λαμία να χάνει για 5η φορά σε αυτές τις 10 αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος μένοντας 11η με 9 βαθμούς ενώ ο Παναθηναϊκός σκαρφάλωσε στην 6η θέση με 14 βαθμούς καταρρίπτοντας και ένα περίεργο ρεκόρ όπου μετά από 4.5 χρόνια αναμονής πήρε 3ποντο με ανατροπή του σκορ από ημίχρονο σε ημίχρονο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ( ΙΒΑΝ ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ) : ΜΠΡΙΝΙΟΛΙ , ΚΩΤΣΙΡΑΣ , ΒΕΛΕΘ , ΣΑΡΛΙΑ , ΧΟΥΑΝΚΑΡ , ΠΕΡΕΘ , ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ , ΛΟΥΝΤΒΙΣΤ (77′ ΑΙΤΟΡ) , ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΝΗΣ (64′ ΠΑΛΑΣΙΟΣ) , ΒΙΤΑΛ (77′ ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ) , ΚΑΡΛΙΤΟΣ ( 28′ ΜΑΚΕΝΤΑ ).

ΛΑΜΙΑ ( ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ) : ΓΚΑΡΑΒΕΛΗΣ ,  ΜΑΖΟΥΛΟΥΞΗΣ , ΤΖΑΝΕΤΟΠΟΥΛΟΣ , ΑΝΤΕΤΖΟ , ΠΡΟΒΥΔΑΚΗΣ , ΓΚΕΝΤΣΟΓΛΟΥ , ΜΠΕΧΑΡΑΝΟ ( 73′ ΣΚΟΝΔΡΑΣ) , ΤΣΑΝΔΑΡΗΣ (18′ ΤΥΡΟΝ) , ΜΑΡΤΙΝΕΖ , ΑΡΑΜΠΟΥΛΙ ( 70′ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ) , ΜΑΝΟΥΣΟΣ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ : ΚΟΥΜΠΑΡΑΚΗΣ Σ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ