Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ώρα (Εθνικής) Ελλάδος!

Από την Αγγλία και το Νιουκάστλ ξεκινά απόψε (25/11, 20:30) η προσπάθεια της Εθνικής μπάσκετ των Ανδρών με στόχο την πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 που θα γίνει σε τρεις χώρες, τις Φιλιππίνες, την Ιαπωνία και την Ινδονησία.

 

Χωρίς τον Ομοσπονδιακό μας τεχνικό Σωτήρη Μανωλόπουλο που είναι ασθενής με κορωνοϊό και θα τον αντικαταστήσει ο Σάββας Καμπερίδης, θα παραταχθεί στο σημερινό παιχνίδι η «επίσημη αγαπημένη» των Ελλήνων φιλάθλων. Η αποστολή αποτελείται από τους εξής 14 καλαθοσφαιριστές: Δημήτρης Αγραβάνης, Βασίλης Καββαδάς, Δημήτρης Κατσίβελης, Χάρης Γιαννόπουλος, Λίνος Χρυσικόπουλος, Χρήστος Σαλούστρος, Νίκος Γκίκας, Μιχάλης Λούντζης, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Βασίλης Μουράτος, Νίκος Χουγκάζ, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης και Κωστής Γόντικας.

Στα παραπάνω ονόματα υπάρχουν και αυτά των Μιχάλη Λούντζη (Ολυμπιακός) και Βασίλη Καββαδά (Παναθηναϊκός) στους οποίους δόθηκε ειδική άδεια από τις ομάδες τους να πάρουν μέρος στην προσπάθεια της γαλανόλευκης μετά από συνεννόηση με την ΕΟΚ. Το ίδιο έγινε και με τον Λεωνίδα Κασελάκη για την προσεχή αναμέτρηση κόντρα στη Λευκορωσία την ερχόμενη Κυριακή (28/11) στη Θεσσαλονίκη. Όπως είναι γνωστό οι παίκτες ομάδων της Ευρωλίγκα απαγορεύεται να αγωνίζονται με τις Εθνικές τους κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Στον Β’ Όμιλο μαζί με την Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία μετέχουν επίσης οι Λευκορωσία και Τουρκία, με τις 3 πρώτες να παίρνουν το εισιτήριο για τον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ