Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Απόδραση από τα Γιάννινα με “σούπερ” Σάκχοφ!

Σπουδαίο παιχνίδι στα Γιάννινα με την ΑΕΚ να ήταν εκείνη που τελικά χαμογέλασε, επικρατώντας με 1-2 και παίρνοντας ένα σπουδαίο “διπλό”.

Μια αναμέτρηση “όλα τα λεφτά” παρακολουθήσαμε στους “Ζωσιμάδες”, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν εντυπωσιακό θέαμα και στιγμιότυπα που σίγουρα θα θυμόμαστε. Η ιστορία της αναμέτρησης γράφτηκε από τα γκολ των Εραμούσπε-Άμραμπατ στο πρώτο μέρος και του Σάκχοφ στο δεύτερο μέρος.

Δύο γρήγορα γκολ που έβαλαν “φωτιά” στο ματς

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η αναμέτρηση για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Περέα μετά από εξαιρετική πάσα του Μπρένερ, μπήκε στην περιοχή, όπου και ανατράπηκε από τον Μήτογλου, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Εραμούσπε το μετέτρεψε σε γκολ και έκανε το 1-0 πολύ νωρίς. Η απάντηση της ΑΕΚ, δεν άργησε να έρθει και ο Άμραμπατ με ένα πολύ δυνατό σου εκτός περιοχής στο 8′ έκανε το 1-1 για την ομάδα του.

Το “στοπ” της χρονιάς από Λοντίγκιν

Το λάθος του Σάλιακα, έδωσε την μπάλα στον Άμραμπατ και από εκεί έφτασε τον Αραούχο. Ο Αργεντινός “έχασε” από τον Λοντίγκιν και στο ριμπάουντ του Τσούμπερ, ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ είπε ξανά “όχι” πραγματοποιώντας δύο φανταστικές επεμβάσεις στο 18′.

Ο επικίνδυνος (στην κόντρα επίθεση) ΠΑΣ και η κυριαρχία της ΑΕΚ

Ο τρόπος που χτυπούσε ο ΠΑΣ στην κόντρα ήταν εξαιρετικός δημιουργώντας τεράστιες ευκαιρίες, όπως το άστοχο σουτ του Μιλιντσεάνου στο 21′ από πλεονεκτική θέση. Η ΑΕΚ, βρήκε άλλη καλή φάση με το μακρινό σουτ του Μάνταλου να καταλήγει λίγο πιο πάνω από το δοκάρι στο 23′.

Το κλίμα στο υπόλοιπο του ημιχρόνου δεν άλλαξε, με τους γηπεδούχους να “χτυπούν” εντυπωσιακά στην αντεπίθεση εξαιτίας του ταχύτατου Περέα, ενώ η ΑΕΚ απείλησε με τρεις ενέργειες του Αραούχο στο 30′,35′ και 37′. Η τελευταία σημαντική στιγμή για το πρώτο μέρος, ήταν εξαιρετική κεφαλιά του Κάργα, που δεν βρήκε στόχο για να δώσει το προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 45′.

Αδιάκοπος ρυθμός και στην επανάληψη

Στο δεύτερο μέρος είχαμε έναν εξίσου πολύ καλό ρυθμό, με τον Περέα να ξεκινά και πάλι ορεξάτος, αλλά να μην μπορεί να σουτάρει ώστε να απειλήσει τον Στανκοβιτς στο 49′. Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη, προσπάθησε να κρατήσει όσο περισσότερο γινόταν την μπάλα στα πόδια της, αλλά η ευκαιρία ήρθε για τους γηπεδούχους μετά από εκτέλεση φάουλ που πέρασε σε κόρνερ στο 55′.

Η πολιορκία στην περιοχή του Στάνκοβιτς

Για πέντε συνεχόμενα λεπτά μετά από κλέψιμο του Περέα, ο ΠΑΣ “κατασκήνωσε” στην περιοχή της Ένωσης κερδίζοντας δύο κόρνερ και απειλώντας με τον Μπέρνερ, τον Στάνκοβιτς που ήταν σε ετοιμότητα. Η εξαιρετική πάσα του Λώλη στο 67′ για τον Περέα, έβγαλε τον Κολομβιανό τετ α τετ με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων και βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ (το οποίο και να έμπαινε θα ήταν Offisde).

Η ευκαιρία του αγώνα για την ΑΕΚ

Με εξαιρετική κίνηση ο Ανσαριφάρντ βρήκε ελεύθερο χώρο, σούταρε με τον Εραμούσπε να διώχνει σε κόρνερ στο 83′. Από εκεί και έπειτα ο ΠΑΣ, σώθηκε πάνω στην γραμμή την τελευταία στιγμή, με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν την μπάλα και τον Σάκχοφ να χάνει την ευκαιρία του ματς στο 85′ από την μικρή περιοχή, μιας και η μπάλα κόντραρε στον Βράνιες.

Ο Σάκχοφ μετατρέπεται σε “χρυσή” αλλαγή

Μετά από την απίστευτη χαμένη ευκαιρία του πριν λίγα λεπτά, ο Σακχοφ μετατράπηκε σε “χρυσή” αλλαγή, μετά από ένα δυνατό σουτ που κόντραρε στον Κάργα και κατέληξε στα δίχτυα του Λοντίγκιν για το 1-2.

Με αυτό το αποτέλεσμα, η ΑΕΚ παραμένει στην 2η θέση του πρωταθλήματος, έχοντας 23 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΣ στην 4η θέση έχοντας 16. Να θυμίσουμε πως Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο και αντιμετωπίζουν αύριο Βόλο και Άρη αντίστοιχα σε εντός έδρας αναμετρήσεις

Ενδεκάδες

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πεέρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ (69′ Μορέιρα), Σνάιντερ (84′ Παντελάκης), Μιλιντσεάνου(46′ Λώλης) και Περέα

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Μήτογλου, Βράνιες, Μισελέν (79′ Ρότα), Μοχαμαντί, Σιμάνσκι (60′ Ανσαριφάρντ), Σιμόες, Μάνταλος (79′ Σάκχοφ), Άμραμπατ, Τσουμπερ (69′ Γκαρσία) και Αραούχο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ