Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

‘Μια πόλη… του Θεού… μια ομάδα… ο Άρης

Μετά από 12 χρόνια ο Άρης κέρδισε πανάξια τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά ο αγώνας στιγματίστηκε από τα σοβαρά επεισόδια των οπαδών του Δικεφάλου καθώς στο 90′ από τη Θύρα 4 έπεσε βροχή από κροτίδες, φωτοβολίδες ενώ οπαδοί έκαναν και ντου στον αγωνιστικό χώρο με τον Σκωτσέζο διαιτητή Μάντεν να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για 40 λεπτά. Το ματς ήταν στο 92΄και ο Άρης με το γκολ του Μαντσίνι από το 41′ κρατούσε στα χέρια του μια μεγάλη νίκη. Απέμεναν δύο ακόμη λεπτά αλλά οι ανεγκέφαλοι χούλιγκανς ήθελαν να κερδίσουν αυτοί τις εντυπώσεις…

Ο Άκης Μάντζιος έκανε πράξη όλα όσα σχεδίασε και δοκίμασε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, με την συνύπαρξη των Μπαντού Ντιαγέ, Τζέγκο και Λούκας Σάσα στη μεσαία γραμμή του Άρη. Στα μετόπισθεν δεν υπήρξε κάποια έκπληξη, όπως αντίστοιχα και σ’ αυτά του ΠΑΟΚ. Ο Ματέο Γκαρσία από την στιγμή που πήρε δύο προπονήσεις στα πόδια του ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα των «κιτρινόμαυρων», αντί του Μπρούνο Γκάμα, ενώ στην άλλη πτέρυγα κινήθηκε ο Ντάνιελ Μαντσίνι και στην κορυφή της επίθεσης παρέμεινε ο Αμπουμπακάρ Καμαρά έτσι ο Άρης είχε απαντήσεις στην πίεση του ΠΑΟΚ.

Ο Άρης ήταν ανώτερος στο πρώτο μισό του ντέρμπι, δίκαια πήρε αυτό που δικαιούνταν με βάση την εικόνα του αγώνα. Απέναντι του είχε μια ομάδα άκρως προβληματική στη μεσαία γραμμή, με εξαφανισμένους τους Κούρτιτς και Σβαμπ, πολύ αργή στο τρανζίσιον και αδυναμία να βγάλει σωστά την μπάλα από την άμυνα της.

MVP: Ο Εντιαγέ ήταν ο κορυφαίος του Άρη μέχρι που ξέμεινε από δυνάμεις, ενώ μεγάλο παιχνίδι έγινε από μεριάς Γκαρσία και Καμαρά.

Λάμπρος Παπαδής – Αρθρογράφος – Πολιτικός Συντάκτης

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ