Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΠΑΟΚ: Να μπει ο Δεκέμβριος με ευρωπαϊκή νίκη

Την περσινή κάτοχο Κυπέλλου Κροατίας θα φιλοξενήσει ο Δικέφαλος του Βορρά για τον πρώτο αγώνα της Φάση των «32» του CEV Challenge Cup (Βόλεϊ) στο PAOK Sports Arena (1/12, 19:00).

Η Μούρσα Οσιγιέκ είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ με τους Κροάτες να έρχονται στη Θεσσαλονίκη με ανεβασμένο το ηθικό καθώς δεν έχουν γευτεί μέχρι στιγμής την ήττα, τουλάχιστον στο εγχώριο πρωτάθλημα. Εκεί όπου μετράνε  οχτώ (8) σερί νίκες  εκ των οποίων οι έξι (6) με 3-0 σετ ενώ οι υπόλοιπες δύο (2) με 3-1 σετ και κατατάσσεται στην 1η θέση με 24 βαθμούς με τον δεύτερο να ακολουθεί με 21 βαθμούς .

Η Μούρσα Οσιγιέκ στηρίζεται σε νεαρούς αθλητές από την Κροατία με τον μέσο όρο να μην ξεπερνά τα 23 έτη και οι ξένοι να είναι μόλις δύο. Ένας από την Βενεζουέλα και ένας από την Γαλλία (Lucas Groc ) με τον τελευταίο να έχει συνυπάρξει την σεζόν 2020-21 για λογαριασμό της Γαλλική ομάδας, Nantes Reze Metropole με δύο ανθρώπους που βρίσκονται φέτος στην Ελλάδα. Αρχικά με τον προπονητή του Φοίνικα Σύρου, τον Ιταλό Φούλβιο Μπερτίνι όπως και με τον Σλοβάκο διαγώνιο του Φοίνικα, Michalovic Peter. 

Από αριστερά ο δεύτερος : Φούλβιο Μπερτίνι και από πίσω Michalovic Peter & Νούμερο 8 ο Lucas Groc .

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του προέρχεται από την εντός έδρας νίκη (3-0 σετ) μέσα σε 86 λεπτά απέναντι στον Παναθηναϊκό ο οποίος μέχρι την αναμέτρηση είχε τέσσερις(4) συνεχόμενες νίκες .

Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ περάσει στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει είτε την ομάδα από το Κόσοβο , PEJA είτε την Πορτογαλική A.J Fonte Bastardo Azores .

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ