Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΠΑΟΚ διασωληνωμένος σε βαρύ κώμα…

Πολύ περίεργες οι τελευταίες εβδομάδες για τον οργανισμό του ΠΑΟΚ. Η ομάδα μετά την νίκη με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο και την διακοπή αγνοεί την νίκη όμως το σημαντικότερο από όλα αυτήν την στιγμή είναι το αδιέξοδο που έχει βρεθεί ο ΠΑΟΚ καθώς και η τεράστια εσωστρέφεια που έχει επέλθει.

Η ομάδα είναι γεγονός πως από το καλοκαίρι έκανε πολλά λάθη. Ο σχεδιασμός για ακόμα ένα καλοκαίρι ήταν τουλάχιστον ελλιπής, δεν έγιναν μεταγραφές σε θέσεις που ο ΠΑΟΚ φώναζε για ενίσχυση ενώ και το μοντέλο χωρίς τεχνικό διευθυντή στέφθηκε με πλήρης αποτυχία. Έξω από την κουβέντα δεν βγαίνει και ο προπονητής Ραζβάν Λουτσέσκου καθώς έδειξε να υπερεκτιμά τις δυνατότητες μερικών πρώην ποδοσφαιριστών του και να χαρακτηρίζεται από μεγάλους συναισθηματισμούς. Τα χρόνια όμως πέρασαν, το ρόστερ είναι γηρασμένο και η ομάδα φάνηκε πως δεν είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει.

Θέληση υπάρχει. Δεν είναι δυνατόν η αρμάδα του νταμπλ και του προπονητή Λουτσέσκου να μην θέλει να κερδίζει κάθε ματς και οι παίχτες του ΠΑΟΚ να είναι απλά “εισοδηματίες”. Δεν γίνεται ο Βαρέλα, ο Μπίσεσβαρ, ο Κρέσπο, ο Καντουρί πλέον να παίζουν χωρίς κίνητρο. Παίζουν όσο μπορούν. Το ρόστερ είναι μικρό και από την αρχή της σεζόν ο ΠΑΟΚ βασίζεται συνεχώς στις ίδιες προσωπικότητες ώστε να καταφέρνει τους στόχους του. Δεν είναι αφύσικο που αυτή η ομάδα Δεκέμβρη μήνα παρουσιάζεται κουρασμένη και πραγματικά “άδεια'” στο βιολογικό κομμάτι.

Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Ακόμα βρισκόμαστε στην μέση της αγωνιστικής περιόδου και ο Δικέφαλος βρίσκεται ακόμα μέσα στους στόχους του σε Ευρώπη και Κύπελλο. Η ομάδα χρειάζεται ψυχραιμία και ηρεμία από τους φιλάθλους καθώς η συνεχόμενη έντονη κριτική σε ένα τόσο δύσκολο σωματείο όπως ο ΠΑΟΚ μόνο χειρότερα μπορεί να κάνει τα πράγματα. Και από εκεί και μετά έρχεται το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Είναι καιρός ο Λουτσέσκου να κοιτάξει και άλλες επιλογές. Πέρα από τους Τέιλορ και Ροντρίγκο που δεν έχουν βοηθήσει υπάρχει και ο Λύρατζης. Πέρα από τους Άκπομ και Σφιντέρσκι που πραγματικά φέτος είναι “άσφαιροι” υπάρχει και ο Κούτσιας που δεν του έχουν δοθεί πολλές ευκαιρίες. Κλείνω με τον Τσιγγάρα ο οποίος είναι ο μόνος χαφ του ΠΑΟΚ μαζί με τον Αουγκούστο που μπορούν να προσφέρουν ταχύτητα στην μεσαία γραμμή του Δικεφάλου παρόλα αυτά όμως δεν έχει πραγματοποιήσει συμμετοχή ακόμη φέτος. Η επιστροφή του Ίνγκασον είναι απαραίτητη ενώ και ένα διαφορετικό σύστημα στον αγωνιστικό χώρο ίσως ήταν μια επιλογή για τον Ρουμάνο τεχνικό ώστε να βγει από το αδιέξοδο ο ΠΑΟΚ.

Η ψυχολογία έρχεται με νίκες. Ο ΠΑΟΚ μετά από τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα καλείται να κερδίσει με μεγάλο σκορ τη Λίνκολν την Πέμπτη και να παίξει σε νοκ άουτ ευρωπαϊκής διοργάνωσης από το 2017. Είναι μεγάλη ευκαιρία ώστε η ομάδα να ξεπεράσει αυτό το πραγματικά τραγικό διάστημα μετά την διακοπή και να κερδίσει αυτοπεποίθηση ώστε να ανταπεξέλθει όσο μπορεί στις υποχρεώσεις της μέχρι τον Γενάρη. Η ομάδα μέχρι τότε δεν θα πατάει καλά. Οφείλει όμως να αντιστρέψει το κλίμα και από το νέο έτος να αντιμετωπίσει κάποια από τα προβλήματα που ταλαιπωρούν το εσωτερικό του ΠΑΟΚ. Όλα αυτά μέχρι το ολικό ξεσκαρτάρισμα που πρέπει να γίνει επειγόντως το καλοκαίρι…

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ