Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Αντβέρπ – Ολυμπιακός 1-0: Κακή ήττα και εμφάνιση που δεν στοίχησε

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε ανέτοιμος στην Αμβέρσα, αλλά ό,τι κι αν έκανε απόψε δεν θα είχε αντίκρισμα από τη στιγμή που το ματς της Πόλης έληξε ισόπαλο. Οι Ερυθρόλευκοι περιμένουν την κλήρωση της Δευτέρας, γνωρίζοντας ότι κατά πάσα πιθανότητα θα πέσουν πάνω σε «θηρίο».

Σαν να μην πήγε ποτέ στην Αμβέρσα ήταν ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά έκανε ίσως τη χειρότερη της ευρωπαϊκή εμφάνιση με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο της και έχασε δίκαια με 1-0 από την Αντβέρπ. Οι Βέλγοι έκαναν την πρώτη τους νίκη στον όμιλο χάρη στο γκολ του Μπαλικουίσα στο 7′.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές τους σε πολύ κακή βραδιά, ενώ ο μοναδικός που διασώθηκε από το ναυάγιο της Αμβέρσας ήταν ο Τόμας Βατσλίκ. Χάρη στον Τσέχο έμεινε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Όπως και να ‘χει ο Ολυμπιακός τη Δευτέρα θα μάθει ποιος θα είναι ο αντίπαλος του στα μπαράζ του Europa League.

Οι Βέλγοι κυριάρχησαν στο χώρο του κέντρου, κλείνοντας όλες τις διόδους προς την περιοχή του Μπουτέζ, ενώ παράλληλα απείλησαν με τον Μπενσόν στο 22΄ και τον Μπατάιγ στο 35΄. Οι Eρυθρόλευκοι ήταν ακίνδυνοι στο πρώτο ημίχρονο και ο Μαρτίνς ήξερε ότι θα έπρεπε να αλλάξει κάτι δραστικά, ειδικά από τη στιγμή που τα νέα από την Κωνσταντινούπολη υποδήλωναν ότι η πρωτιά παρέμενε εφικτή με το 1-1 στο ημίχρονο.

Έτσι, ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τρεις αλλαγές στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, Ελ Αραμπί, Αγκιμπού και Μασούρα, προσδοκώντας άμεση ανάκαμψη και βελτίωση ειδικά του ανύπαρκτου στα όρια του αφύσικου δημιουργικού του παιχνιδιού. Αργότερα ήλθε κι η ώρα του Μάριου Βρουσάι, αλλά… μάταια.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού, παρέμενε νωθρός και έμοιαζε πιο πιθανό να δεχτεί δεύτερο γκολ, παρά να ισοφαρίσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ο Βατσλίκ ήταν αυτός που κράτησε το σκορ με κάποιες καθοριστικές επεμβάσεις, ενώ ο Ολυμπιακός αναζητούσε ακόμα την πρώτη του καλή φάση, την πρώτη ευκαιρία να σκοράρει. Δεν τα κατάφερε και ολοκλήρωσε το ματς χωρις κλασική ευκαιρία.

Έτσι, στην κλήρωση της Δευτέρας (13/12) θα βρεθεί απέναντι σε μια από τις ομάδες που πήραν την τρίτη θέση στους ομίλος το Champions League, δηλαδή τη Μπαρτσελόνα, τη Σεβίλη, τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, τη Σερίφ, την Αταλάντα, τη Λειψία, την Πόρτο και τη Ντόρτμουντ.

Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Αντβέρπ-Ολυμπιακός 1-0

Γήπεδο: Μποσουίλ

Διαιτητής: Ντι Μπέλο (Ιταλία)

Σκόρερ: 7′ Μπαλικουίσα

Κίτρινες: 38′ Τικίνιο, 90+3 Σισέ

Συνθέσεις:

Αντβέρπ: Μπουτέ, Μπατάιγ, Αλμέιδα, Ντεσολεΐλ (56′ Ένγκελς), Ντε Λετ (56′ Κουίρινεν), Ντουομό, Γκέρκενς, Βερστρέτε, Μπαλικουίσα(87′ Γιουσούφ), Μπένσον (73′ Σαμάτα), Έγκεσταϊν (73′ Φρέι)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (66′ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (46′ Αγκιμπού Καμαρά), Μαντί Καμαρά, Ονιεκούρου (61′ Βρουσάι), Λόπες (46′ Μασούρας), Τικίνιο (46′ Ελ Αραμπί).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ