Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ντούσαν Βλάχοβιτς: Ο Σέρβος μπόμπερ, που θα απασχολήσει όλη την Ευρώπη

Στο πρωτάθλημα της Serie A, λάμπει ένα μεγάλο αστέρι, ο Ντούσαν Βλάχοβιτς, ο οποίος συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε την περυσινή σεζόν και οδηγεί εκ του ασφαλούς την Φιορεντίνα.

Ο Σέρβος επιθετικός, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, μιας και τα στατιστικά του δεν περνούν απαρατήρητα. Ήδη μετράει 15 τέρματα και 3 ασίστ σε 17 παιχνίδια στο Ιταλικό πρωτάθλημα, ενώ έχει και 2 τέρματα στον θεσμό του κυπέλλου σε μία συμμετοχή.

Τα πρώτα του βήματα ποδοσφαιρικά, τα έκανε με την Παρτιζάν, η οποία τον εντόπισε σε ένα τουρνουά ακαδημιών και πρόλαβε τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος έκανε κι εκείνος κίνηση για να τον αποκτήσει.

Σε πρώτη φάση, φόρεσε την φανέλα των Κ17 και Κ19, ωστόσο οι εξαιρετικές εμφανίσεις, τον οδήγησαν στο κατώφλι της πρώτης ομάδας. Σε ηλικία 18 ετών, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, κατέγραψε 27 συμμετοχές με την Παρτιζάν, με απολογισμό 3 γκολ και μία ασίστ και κάπου εκεί, στην εξίσωση μπήκε η Φιορεντίνα.

Οι Βιόλα, εξέτασαν την περίπτωση του, μιας και είχε ήδη δημιουργηθεί ντόρος γύρω από τον Βλάχοβιτς. Κέρδισε την κούρσα μεταξύ των ανταγωνιστών της και με αντίτιμο 2 εκατομμυρίων ευρώ, τον έκανε δικό της.

Ωστόσο, ο Σέρβος πρώτα έπρεπε να περάσει από την Β ομάδα, για να φανεί το επίπεδο της ετοιμότητας που βρίσκεται, καθώς και να πάρει ρυθμό για να δείξει εάν μπορεί να ανταπεξέλθει. Πέρασε με επιτυχία αυτό το τεστ και σε 22 παιχνίδια, κατέγραψε 20 γκολ και 1 ασίστ.

Με το που του δόθηκε η ευκαιρία, την άρπαξε από τα μαλλιά. Συνολικά με την Φιορεντίνα, έχει 102 συμμετοχές, 46 γκολ και 7 ασίστ. Είναι σε καλή ηλικία (21) και φαίνεται πως ήδη ετοιμάζεται για άλλες πολιτείες.

Παρά το γεγονός πως είναι αρκετά ψηλός (1,90), μπορεί να χειριστεί άψογα την μπάλα, να δημιουργήσει για τον εαυτό του, ενώ και μέσα στην περιοχή, είναι ένα συνεχής κίνδυνος για τις αντίπαλες άμυνες.

Χθες, με τα δύο γκολ που πέτυχε, έφτασε τα 30 συνολικά για το 2021, όντας ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία της Φιορεντίνα που καταφέρνει να φτάσει σε αυτό τον αριθμό τερμάτων.

Ο ντόρος που έχει δημιουργηθεί γύρο από τον Βλάχοβιτς, αργά ή γρήγορα, θα τον φέρει σε ομάδα κορυφαίου επιπέδου, καθώς πέρα όλων των ατομικών επιδόσεων, πριν από μερικές εβδομάδες, ήταν παρόντας και εκ των πρωταγωνιστών, στον δρόμο για την πρόκριση της Σερβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Η Φιορεντίνα, φαίνεται να τον κοστολογεί στα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2023. Οι Βιόλα, προσπάθησαν να τον πείσουν να υπογράψει νέο συμβόλαιο, προκειμένου να ελέγξουν περισσότερο την υπόθεση της πώλησης του, ωστόσο δεν οδηγήθηκε πουθενά αυτή η προσπάθεια.

Ήδη, Γιουβέντους, Άρσεναλ, Ιντερ, έχουν ενδιαφερθεί επίσημα για τον Σέρβο ” μπόμπερ” και μένει να φανεί εάν θα γίνει άμεσα πρόταση. Ο Βλάχοβιτς, δείχνει πως έχει τα στοιχεία να ανταγωνιστεί στα ίσα τους Εμπαπέ και Χάαλαντ, οι οποίοι έχουν ήδη ξεχωρίσει από την νέα γενιά και δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο ανταγωνισμό στη θέση του σέντερ φορ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Αθλητικός Δημοσιογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ