Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ολυμπιακός – Άρης 1-0: Με χρυσό σκόρερ τον Σισέ ξέφυγε στο +8

Ο Ολυμπιακός, δίχως να εντυπωσιάσει, αλλά με φουλ επίθεση στα πρώτα 15-20 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου κέρδισε τον Άρη με 1-0 και ξέφυγε 8 βαθμούς από την δεύτερη ΑΕΚ. 

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του. Έστω κι αν πέταξε ένα ημίχρονο. Έστω κι αν του χρειάστηκαν ουσιαστικά 15-20 λεπτά στο δεύτερο μέρος. Το ζητούμενο ήταν να κερδίσει τον Άρη. Το κατάφερε με 1-0 και ξέφυγε 8 βαθμούς από την δεύτερη ΑΕΚ, που είχε γκελάρει στην Τρίπολη.

Πρωταγωνιστές για ακόμη μία φορά ο Παπέ Σισέ που βρήκε δίχτυα για δεύτερη σερί αγωνιστική, ο Ρόνι Λόπες που ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις και ο Αγκιμπού που ανέβασε την απόδοσή του στο β’ μέρος. Ο Άρης έπαιξε… ταμπούρι στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο μέρος όταν αποφάσισε να επιτεθεί, το έκανε με ανορθόδοξο τρόπο και ο Βατσλίκ επί της ουσίας δεν χρειάστηκε να… ιδρώσει ιδιαίτερα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε εξάλλου να παίξει σχεδόν με την ίδια ενδεκάδα και η κούραση από την αναμέτρηση στο Βέλγιο φαίνεται πως έπαιξε τον ρόλο της στην απόδοση των ποδοσφαιριστών. Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να ανεβάσει την έντασή του στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους κι αυτό το μικρό διάστημα με την πολλή πίεση έφερε και το γκολ.

Πρώτα ο Αγκιμπού Καμαρά έκλεψε την μπάλα στο 53′, μπήκε στην περιοχή ντριμπλάροντας ωραία αλλά στο τετ α τετ με τον Ντένις σημάδεψε το δοκάρι. Από το κόρνερ που ακολούθησε ο Ρόνι Λόπες εκτέλεσε και ο Σισέ με το τρίτο (!) του γκολ (με κεφαλιά) στα τελευταία παιχνίδια διαμόρφωσε το 1-0.

Οι Κίτρινοι ήταν άφαντοι ακόμα και μετά την αλλαγή διάταξης σε 4-4-2 με Μάνο και Λόπεθ και ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε αήττητος τον πρώτο γύρο πριν από μια σειρά διαδοχικών αναμετρήσεων.

Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ 1-0

Σκόρερ: 54′ Σισέ

Διαιτητής: Μανούχος

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Κίτρινες: Λαλά / Σάκιτς, Μάνος, Φαμπιάνο, Ματίγια

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Α. Καμαρά (90+2′ Γκάρι Ροντρίγκες), Μασούρας (82′ Ονιεκούρου), Ρόνι Λόπες (82′ Μ. Καμαρά), Ελ Αραμπί (84′ Τικίνιο).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Ντένις, Σάκιτς, Γκανέα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Τζέγκο (82′ Ματίγια), Εντιαγέ (58′ Γκάμα), Σάσα, Μαντσίνι (74′ Ιτούρμπε), Ματέο Γκαρσία (74′ Κρίστιαν Λόπεθ), Μπερτόγλιο (58′ Μάνος).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ