Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

“Κόλλησε” στη Ζάκυνθο η ΑΕΚ Β’ (0-0)

Δύο βαθμούς άφησε στην Ζάκυνθο η ΑΕΚ Β’, μιας και ήρθε ισόπαλη με την τοπική ομάδα για την 8η αγωνιστική της Super League 2.

Η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου, δεν κατάφερε να φύγει με την νίκη από την Ζάκυνθο, παίρνοντας την ισοπαλία(0-0) και χάνοντας δύο βαθμούς από το συγκεκριμένο ματς.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν πολύ έντονος κατά την διάρκεια του πρώτου μέρους, με την ΑΕΚ Β’ μάλιστα να έχει και δοκάρι, αλλά να μην καταφέρνει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πάγωσαν το ματς στην αρχή και δεν άφησαν την ΑΕΚ να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία τους. Όμως στα τελευταία λεπτά η ομάδα της Ένωσης δημιούργησε πολύ σημαντικές ευκαιρίες, που εν τέλει δεν έγιναν γκολ.

Έτσι οδηγηθήκαμε σε ένα παιχνίδι που η Ένωση “πλήρωσε” την αστοχία της, αφήνοντας ευχαριστημένη την ουραγό ομάδα της Ζακύνθου.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Α’ ημίχρονο:

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την ΑΕΚ Β’, να προσπαθεί να βρει χώρους και να διασπάσει την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα της Ζακύνθου. Στο 8΄η Ένωση κατάφερε να δημιουργήσει την πρώτη της απειλητική στιγμή με ένα γύρισμα του Πάρρα, αλλά η μπάλα πέρασε από όλους. Μετά το πέρασμα του Ιατρούδη από τα αριστερά και το σπάσιμο της μπάλας στον Χριστόπουλου, η ΑΕΚ Β’ απείλησε την Ζάκυνθο στο 18′. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η σημαντικότερη ευκαιρία της αναμέτρησης με τον Γιούση να πατά στην περιοχή, αλλά το σουτ βρήκε στο δοκάρι των γηπεδούχων και βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου.

Οι γηπεδούχοι έγιναν επικίνδυνοι στο 25′, με τον Γκίνη να ήταν εκείνος που απέκρουσε το σουτ του Εντουάρντο από δύσκολη πλάγια θέση. Στα επόμενα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία της Ζακύνθου, χωρίς ωστόσο να είναι απειλητικοί. Έτσι με όλες τις προσπάθειες και τα κόρνερ να περνούν ανεκμετάλλευτα, είχαμε την λήξη του πρώτου μέρους στο 0-0.

Β’ ημίχρονο:

Το δεύτερο μέρος άρχισε εξαιρετικά για την ΑΕΚ Β’, με τον Γκαρσία να “κρεμά” τον αντίπαλο τερματοφύλακα και τον Καλλιβώκα να διώχνει στο 49′, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Η μόνη καλή στιγμή που υπήρξε μέχρι το 60′ ήταν το άστοχο σουτ του Μουστακόπουλου. Για αυτό και οι δύο ομάδες αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν αλλαγές στο συγκεκριμένο σημείο, ώστε να αλλάξουν την ροή του αγώνα. Με τον ρυθμό να είχε παγώσει λοιπόν, η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 74′ για τους γηπεδούχους και ο Γκίνης μπλόκαρε το απευθείας φάουλ του Εντουάρντο.

Αυτή η φάση φαίνεται πως “ξύπνησε” τους παίκτες της ΑΕΚ με τους Κοσίδη και Γιαννούτσο να απειλούν, χωρίς να είναι αποτελεσματικοί στο 76′. Στο 78′ το σουτ του Κοσίδη και πάλι ήταν άστοχο, καταλήγοντας ψηλά άουτ. Σπουδαία ήταν η επέμβαση του τερματοφύλακα της Ζακύνθου στο σουτ του Κοσίδη, που δεν του επέτρεψε να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του στο 83′. Η απόδοση του Γκαρσία ήταν εξαιρετική στο δεύτερο ημίχρονο, απειλώντας τους αντίπαλους αμυντικούς. Αλλά το ματς ολοκληρώθηκε βρίσκοντας εν τέλει τις δύο ομάδες στο 0-0.

Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα η ΑΕΚ Β΄ παραμένει στη δεύτερη θέση με 17 πόντους, ενώ η Ζάκυνθος στην τελευταία του βαθμολογικού πίνακα παίρνοντας τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Ενδεκάδες

Ζάκυνθος: Πατσιογιώργος, Καλλιβωκάς, Κούνια, Κολεύρης, Ματέους (60′ Σολ), Σούρμπης, Ντάσης, Κοναγκάγια, Τελλέν ( 87′ Παναγιωτόπουλος), Μαρίνος Κ. , Εντουάρντο (91′ Καψάσκης).

ΑΕΚ Β’: Γκίνης, Κατσίκας, Παρράς, Γιαννούτσος, Κορνέζος. Μουστακόπουλος, Ρουκουνάκης (61′ Κοσίδης), Χριστόπουλος Ε. (46′ Γερολέμου), Γκαρσία Τζ., Γιούσης (70′ Αμούρ), Ιατρούδης.

Διαιτητής: Μπούμπας (Ηπείρου) Βοηθοί: Λιόντος, Διαμαντής (Ηπείρου) 4ος: Τάσης (Ηπείρου)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ