Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Πρόωρο τέλος σε μια τεράστια καριέρα!

Σήμερα Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες ο Σέρχιο (Κουν) Αγκουέρο να ανακοινώσει επίσημα ότι κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, βάζοντας τέλος σε μία πολύ μεγάλη καριέρα γεμάτη τίτλους, επιτυχίες και φυσικά γκολ.

 

Όταν είσαι ποδοσφαιριστής και διανύεις το 34ο έτος της ηλικίας σου αρχίζεις να σκέφτεσαι τη στιγμή που θα πάρεις τη μεγάλη απόφαση να σταματήσεις αυτό που μια ζωή κάνεις που αποτελεί και το επάγγελμά σου. Όταν αυτό το αντίο γίνεται με δική σου επιλογή και με φυσικό τρόπο όλα καλά. Όταν όμως στο επιβάλλει ένα πρόβλημα υγείας και χωρίς να έχει αρχίσει καν η φυσιολογική λόγω ηλικίας αγωνιστική σου κάμψη, τότε το πράγμα δυσκολεύει και γίνεται πιο σκληρό.

Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση του Κουν Αγκουέρο ο οποίος όπως είναι γνωστό αντιμετωπίζει πρόβλημα με την καρδιά του από τις 30 Οκτωβρίου, όταν στο παιχνίδι με την Αλαβές ένιωσε ενοχλήσεις, διακομίστηκε στο νοσοκομείο και εκεί εντοπίστηκε αρρυθμία.

Μέχρι τότε ο Αργεντινός επιθετικός είχε προλάβει να διαγράψει μια λαμπρή πορεία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης στην Ισπανία και της Μάντσεστερ Σίτι στην Αγγλία. Στη La Liga αγωνίστηκε από το 2006 ως το 2011 όπου σε 175 συμμετοχές πέτυχε 74 τέρματα και ανάγκασε τους «πολίτες» να βγάλουν από τα ταμεία τους άγνωστο αλλά σίγουρα τεράστιο ποσό από τα ταμεία τους για να τον κάνουν δικό τους και να γίνει βασικό γρανάζι της μετέπειτα κυριαρχίας τους στην Premier League. Με τα γαλανόλευκα της Σίτι έπαιξε συνολικά σε 275 αγώνες σημειώνοντας 184 γκολ και αναπόφευκτα έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών της ομάδας, την οποία πήρε από το χέρι και την οδήγησε στην κατάκτηση 5 πρωταθλημάτων και 2 Λιγκ Καπ. 

Το περασμένο καλοκαίρι πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στην Ισπανία για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα με την οποία όμως πρόλαβε να καταγράψει 4 συμμετοχές χωρίς να δώσει το τέλος που θα ήθελε στη μεγάλη καριέρα του. Το πρόβλημα υγείας και οι συμβουλές των γιατρών στερούν από το ισπανικό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο από τη λάμψη ενός εκ των μεγαλυτέρων στράικερ της γενιάς του.

Η πλούσια καριέρα του Σέρχιο Κουν Αγκουέρο με αριθμούς:

  • 2003-2006: Ιντεπεντιέντε (Αργεντινή) 54 συμ. – 23 γκολ
  • 2006-2011: Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 175 συμ. – 74 γκολ
  • 2011-2021: Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)  275 συμ. – 184 γκολ
  • 2021: Μπαρτσελόνα (Ισπανία)  4 συμ. – 1 γκολ
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ