Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Premier League: Η… μισή 18η αγωνιστική

Με 5 παιχνίδια να γίνονται κανονικά και 5 να αναβάλλονται λόγω covid-19 συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Premier League.

 

Το πρόβλημα με τα πολλά κρούσματα κορωνοϊού σε ομάδες της Premier League και οι συνεχείς αναβολές αγώνων έχουν βάλει σε σκέψεις τους επιτελείς της αγγλικής λίγκας για διακοπή της αγωνιστικής δράσης τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2021. Για το λόγο αυτό έχει προγραμματιστεί συνάντηση εκπροσώπων των ομάδων την ερχόμενη Δευτέρα (20/12) στην οποία θα συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα και το τι μέλλει γενέσθαι.

Με αυτές τις εξελίξεις, το παιχνίδι που θα ανοίξει τη 18η αγωνιστική είναι αυτό ανάμεσα σε Άστον Βίλα και Μπέρνλεϊ στο Βίλα Παρκ σήμερα το απόγευμα στις 17:00. Οι «χωριάτες» βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας και συγκεκριμένα στη 10η θέση με 22 βαθμούς. Οι δε φιλοξενούμενοι είναι στη ζώνη των θέσεων που οδηγούν στην Τσάμπιονσιπ έχοντας μόλις 11 βαθμούς στη 18η θέση.

Η δεύτερη και τελευταία για σήμερα αναμέτρηση έχει ώρα έναρξης στις 19:30 στο Έλαντ Ρόουντ όπου η Λιντς θα υποδεχθεί την φορμαρισμένη Άρσεναλ. Οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη για να ανέβουν από τα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας και τη 16η θέση με 16 βαθμούς, ενώ αντίθετα οι «κανονιέρηδες» έχουν σκαρφαλώσει στην 4η με 29 βαθμούς.

Το αυριανό πρόγραμμα ανοίγει στις 16:00 με την ουραγό Νιουκάστλ να υποδέχεται στο St. James’ Park την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι. Βίοι ακριβώς αντίθετοι για τους δύο αντιπάλους με τους «ανθρακωρύχους» να καίγονται πραγματικά για τους βαθμούς αφού βρίσκονται στον πάτο της βαθμολογίας έχοντας 10 βαθμούς μαζί με τη Νόριτς.

Την ίδια ώρα στο Μολινό η Γουλβς θα φιλοξενήσει την Τσέλσι. Δυνατό παιχνίδι καθώς οι «λύκοι» είναι στην 8η θέση και κυνηγούν το ευρωπαϊκό εισιτήριο έχοντας 24 βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι «μπλε» του Λονδίνου είναι στην 3η θέση με 37 βαθμούς.

Τελευταίο προγραμματισμένο παιχνίδι για τη 18η αγωνιστική είναι αυτό αύριο Κυριακή στις 18:30 στο Τότεναμ Στέιντιουμ ανάμεσα στους «πετεινούς» και τη Λίβερπουλ. Άλλη μια σημαντική αναμέτρηση με τους γηπεδούχους να είναι στην 7η θέση με 27 βαθμούς (σε 14 αγώνες) και τους «κόκκινους» του Γιούργκεν Κλοπ στη 2η θέση με 40, ένα μόλις βαθμό πίσω από την κορυφή και τη Σίτι.

Συνοπτικά το πρόγραμμα όσων αγώνων θα γίνουν για τη 18η αγωνιστική:

Σάββατο 18/12

  • Άστον Βίλα – Μπέρνλεϊ  17:00
  • Λιντς – Άρσεναλ  19:30

Κυριακή 19/12

  • Νιουκάστλ – Μάντσεστερ Σίτι  16:00
  • Γουλβς – Τσέλσι  16:00
  • Τότεναμ – Λιβερπουλ  18:30
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ