Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Άφησε βαθμούς στο Μολινό η Τσέλσι (0-0)

Δύο βαθμούς άφησε στο Μολινό η Τσέλσι που ήρθε ισόπαλη απέναντι στη Γούλβς για την 18η αγωνιστική της Premier League.

Απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από τη πρώτη θέση η Τσέλσι, μιας και άφησε δύο βαθμούς στο Μολινό, με αποτέλεσμα η Μάντσεστερ Σίτι να φτάσει τη διαφορά τους 6 πόντους. Από την άλλη η Γούλβς παρέμεινε στην 8η θέση και τους 25 βαθμούς.

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε κάτω από ομίχλη, επηρεάζοντας την απόδοση των παικτών και για τις δύο ομάδες. Είδαμε ένα παιχνίδι που στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε ευκαιρίες και οι δύο μονομάχοι κοιτάξαν πως θα κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους. Αυτό λοιπόν οδήγησε σε ένα στείρο 0-0.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η αναμέτρηση της Γουλβς με την Τσέλσι, ξεκίνησε χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερα σημαντικές στιγμές στο πρώτο 10λέπτο. Στο 15′ ο Ποντένσε κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 1-0 για την ομάδα του, αλλά το γκολ ακυρώθηκε εξαιτίας του Χιμένεθ που ήταν offside και επηρέασε τη φάση.

Στη συνέχεια δεν είχαμε πολλές τελικές στο ματς με τις ομάδες να παίζουν σκληρό ποδόσφαιρο και να υπάρχουν ταυτόχρονα πολλές διακοπές λόγω τραυματισμών. Η μεγαλύτερη στιγμή ήρθε για τους γηπεδούχους στο 41′ με τον Ντεντόνκερ. Ο Βέλγος μέσος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί μια ψηλή μπαλιά και να πιάσει την κεφαλιά, αλλά ο Μεντί αντέδρασε εντυπωσιακά.

Η τελευταία αξιοσημείωτη ευκαιρία στο πρώτο μέρος ήρθε από τον Ρούντιγκερ. Ο αμυντικός της Τσέλσι κατάφερε να εισβάλει στην περιοχή των γηπεδούχων και να σουτάρει δυνατά, όμως βρήκε μπροστά του τον εξαιρετικό Σα. Αυτό είχε και ως αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρωθεί με το σκορ στο 0-0.

To δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την Τσέλσι να έχει την κυριαρχία και με παιχνίδι κατοχής να προσπαθεί να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Γούλβς. Σε ένα πολύ άδειο δεύτερο ημίχρονο από άποψη φάσεων, η πρώτη στιγμή ήρθε για την Τσέλσι στο 73′. Μετά από εκτέλεση φάουλ το σουτ του Μάουντ εντός περιοχής κόντραρε και βγήκε εκτός.

Η πίεση στης Τσέλσι συνεχίστηκε με σκοπό να βρει το γκολ που τόσο ήθελε. Η πάσα του Μάουντ στον Καντέ ήταν εξαιρετική, αλλά το σουτ του τελευταίου μπλοκαρίστηκε από τους αμυντικούς. Ένα λεπτό αργότερα είχαμε την ευκαιρία του ματς με τον Πουλίσιτς να δέχεται μια βαθιά μπαλιά στη περιοχή, να σουτάρει, αλλά να βλέπει τον Σα να του λέει “όχι” στο 78′.

Έτσι στα επόμενα 15 περίπου λεπτά που έμεναν, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να “χτυπήσουν” με τα κόρνερ και τις στημένες φάσεις, δίχως να βρίσκουν το στόχο που θα ήθελαν. Τελικό αποτέλεσμα στο Μολινό το 0-0.

Ενδεκάδες

Γούλβς: Σα, Κίλμαν, Κόαντι, Σάις, Χόβερ, Μάρσαλ, Ντεντόνκερ, Νέβες, Μουτίνιο, Χιμένεθ (88΄Τρινκάο), Ποντένσε (79′ Τραορέ)

Τσέλσι: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Αλόνσο, Τζέιμς, Τσαλόμπα (46′ Νιγκουές), Καντέ, Μάουντ, Ζίγιες (65′ Κόβασιτς), Πούλισιτς

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ