Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η Αγγλία που δείχνει τον δρόμο κι η Ελλάδα που στρουθοκαμηλίζει!

Μιας και δεν είχαμε αγώνες στην Ελλάδα για κάμποσες μέρες, ήταν ευκαιρία να δούμε πώς διαχειρίζονται τα κανονικά κράτη την πανδημία και την αύξηση κρουσμάτων στα γήπεδα και στις εξέδρες και πώς ο δικός μας θίασος κοιτάει να απαξιώσει το προϊόν στον βωμό του να μην φορτωθεί την εξόφθαλμη αποτυχία.

Είδαμε αυτές τις μέρες τα κανονικά πρωταθλήματα να διεξάγονται με εξαιρέσεις τις λογικές αναβολές που προκύπτουν από τα κρούσματα σε κάθε ομάδα. Εκεί μάλλον δεν παίζουν με τον εξωφρενικό ρυθμό του ελληνικού πρωταθλήματος για να χρειάζονται διακοπή ή δεν έχουν Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά. Βέβαια είδαμε και γεμάτες κερκίδες και ομάδες να κάνουν τους αυτονόητους ελέγχους. Αλλά πού να ξέρουν αυτοί; Μετά τον Μητσοτάκη μήπως θέλουν και τον Αυγενάκη; Ας ρωτήσουν τους συμπαθείς σε εμένα Άγγλους για αυτό. Χάρη θα μάς κάνουν. Κι ας κρατήσουν για πάντα τα κλεμμένα του Παρθενώνα.

Η Αγγλία λοιπόν, που μόλις χθες, είχε 140.000 θετικά τεστ και ποσοστά θετικότητας στα τεστ 10% είχε (σαν δεν ντρέπονται) 100% πληρότητα στα γήπεδα. Με δύο διαφορετικές παραμέτρους σε σχέση με την Ελλάδα. Κανονική κυβέρνηση και κανονικές ομάδες. Κυβέρνηση με σαφείς εντολές και ομάδες που σέβονται τον εαυτό τους και τους οπαδούς (ή αν προτιμάτε εταιρείες που σέβονται το προϊόν και τους πελάτες τους). Στην Ελλάδα τίποτα από τα δύο δεν ισχύει. Δεν υπάρχει κανένας από τους δύο παράγοντες αυτης της ομολογουμένως δυσεπίλυτης εξίσωσης. Εμμονική συμπεριφορά της κυβέρνησης από την μία και η απροθυμία των ΠΑΕ (κυρίως των μεγάλων με το ευρύ οπαδικό φάσμα) να έρθει σε ρήξη με συγκεκριμένη μερίδα κόσμου από την άλλη, συντηρούν αυτόν τον φαύλο κύκλο, με θύματα, το ποδόσφαιρο, τους παίκτες και τέλος όσους έχουν πειθαρχήσει από την αρχή σε ό,τι συμφώνησαν ομάδες και κυβέρνηση. Ειλικρινά η ,με καθαρό μυαλό, απόφαση των ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ για αναβολή της επανέναρξης είναι ό,τι πιο ειλικρινές μπορούσε να γίνει, αλλά και πάλι έγινε λόγω αδυναμίας των ομάδων να συγκροτήσουν πεντάδες απλώς για να παίξουν.

Συνοψίζοντας λοιπόν θα λέγαμε πως όταν υπάρχει μία κυβέρνηση που σέβεται τους πολίτες της και ομάδες που σέβονται το προϊόν και τους πελάτες(αυτούς που πληρώνουν το θέαμα δηλαδή κι όχι τους επαγγελματίες τζαμπατζήδες) τότε μπορούμε να απολαμβάνουμε γεμάτα γήπεδα με ασφάλεια. Δεν προσμετρώ τους αθλητές που νοσούν, καθώς δυστυχώς ο ιός είναι παντού αλλά οι αθλητές έχουν την τύχη των διαρκών τεστ που δεν επιβαρύνονται με αυτα σε αντίθεση με τον μέσο εργαζόμενο.

ΥΓ1: Εύχομαι ένα δημιουργικό και γεμάτο ευτυχία 2022 σε όλους τους αναγνώστες του www.athlitikoskosmos.gr και όχι μόνο, χωρίς να στερηθούμε άλλο όσους και ό,τι αγαπάει ο καθένας

ΥΓ2: Ελπίζω να μπούμε άμεσα σε αγωνιστική ροή, να έχουμε διάθεση να γράφουμε για αυτό που αγαπάμε

ΥΓ3: Από βδομάδα για αγωνιστικά θέματα, συγκυριών επιτρεπουσών!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ