Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Στο Κόσοβο η Εθνική για το αήττητο στα προκριματικά

Την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου και ώρα 20:15 στο κλειστό γήπεδο « Νεολαίας και Αθλητισμού » στην Πριστίνα η Εθνική Ελλάδος των Ανδρών θα δώσει τον 3ο αγώνα για την 1η προκριματική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος 2023 .

Η Ελληνική αποστολή αναχώρησε από την Θεσσαλονίκη την Τρίτη (4-1) όπου και πραγματοποίησε το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας με τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιώργο Ζαραβίνα να επιλέγει 14 (δεκατέσσερις) αθλητές :

  • Μάλλιος (Διομήδης Άργους)
  • Αραμπατζή, Μπουκοβίνα, Καλόμοιρο (ΑΕΚ)
  • Μιχαηλίδη, Δομπρή, Τερλέτσκι, Καραμπουρνιώτη, Πασιά (Ολυμπιακός)
  • Παπάζογλου, Τζωρτζίνη (ΠΑΟΚ)
  • Μαρκατάτο (ΑΣΕ Δούκα)
  • Μπόσκο, Λιάπη (Αντεμάρ Λεόν)

Για τους Τζωρτζίνη, Τερλέτσκι, Παπάζογλου και Μαρκατάτο, αυτή θα είναι η πρώτη αποστολή με την Εθνική ομάδα των ανδρών ενώ ο Θοδωρής Μπούσκος κέρδισε το φλουρί της βασιλόπιτας που κόπηκε υπό την παρουσία του αντιπρόεδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Στέλιου Αγγελούδη .

Στα αγωνιστικά η Ελλάδα έχει δύο νίκες στον όμιλο απέναντι σε Βέλγιο και Τουρκία αλλά πριν την πρωτοχρονιά και ενώ η προετοιμασία ήταν σε εξέλιξη ανιχνεύθηκαν στην αποστολή 3 (τρία) κρούσματα κορωνοϊού .Παρόλο αυτά παραμένει στην 1η θέση του ομίλου με τον παίχτη της ΑΕΚ, Δημήτρη  Τζηρά να έχει πετύχει 14 (δεκατέσσερα) τέρματα, περισσότερα από την Εθνική και είναι ο 7ος σκόρερ μέχρι στιγμής στην προκριματική φάση.

Στο στρατόπεδο του Κοσόβου υπάρχει αισιοδοξία και καλύτερος αγωνιστικός ρυθμός καθώς ξεκίνησαν την προετοιμασία 9 (εννέα) ημέρες νωρίτερα . Επιπλέον έδωσαν δύο (2) φιλικά παιχνίδια τα οποία κέρδισαν στην Ποντγκορίτσα του Μαυροβούνιο. Ενώ στον όμιλο έχει μια ήττα από την Τουρκία και μια ισοπαλία με το Βέλγιο.

Ο προπονητής της Εθνικής Κοσόβου, Μπουϊάρ Κιερίμι κάλεσε 21 αθλητές εκ των οποίων 8 (οχτώ) αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού (Ελβετία x5, Κροατία -Δανία- Σουηδία x1 ) ενώ οι υπόλοιποι στο εγχώριο πρωτάθλημα .

Η βαθμολογία του 1ου ΟΜΙΛΟΥ
1. Ελλάδα 4
2. Τουρκία 2
3. Βέλγιο 1
4. Κόσοβο 1

*Στην επόμενη Φάση περνάει ο 1ος και 2ος κάθε ΟΜΙΛΟΥ *

 

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ