Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ψεκάστε, σκουπίστε… Νικήσατε!!!

Πράσινη επικράτηση είχε σήμερα η αγωνιστική της Superleague με τον  Παναθηναϊκό να νικά με καθαρό 2-0 τον Άρη στο ματς της λεωφόρου. Οι πράσινοι ήταν ανώτεροι, αποφασισμένοι και αποτελεσματικοί με κορυφαίο Παλάσιος που με ένα γκολ και μια ασίστ ξεκλείδωσε την κιτρινόμαυρη άμυνα. 4ος ο Παναθηναϊκός με 26 βαθμούς μόλις δύο πίσω από τον 3ο ΠΑΟΚ. 

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν φοβισμένες στον αγωνιστικό χώρο και να κάνουν αναγνωριστικό παιχνίδι χωρίς κάποια ευκαιρία στο πρώτο δεκάλεπτο. Σε αυτό το σημείο του αγώνα και ενώ η κατοχή ήταν μοιρασμένη ο Παναθηναϊκός κατάφερε να αξιοποιήσει ουσιαστικά  το δικό του ποσοστό κατοχής και στο 16ο λεπτό να σκοράρει με τον Παλάσιος από το ύψος της μικρής περιοχής. Μετά το γκολ των γηπεδούχων η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τις δυο ομάδες να έχουν ίσα  μοιρασμένη κατοχή αλλά με τους παίκτες του Ιβάν Γιοβανοβιτς να φτάνουν πιο εύκολα στην περιοχή των θεσσαλονικέων γεγονός που οφείλεται κυρίως στην συνοχή των επιθετικών του τριφύλλιου σε σύγκριση με αυτών του Άρη που πρώτη φορά βρέθηκαν μαζί στην ίδια 11αδα (πχ Λοπεθ) . Στο τελευταίο δεκάλεπτο πριν την ανάπαυλα οι κιτρινόμαυροι ανέβασαν ρυθμούς και πίεσαν να ισοφαρισουν με την μια και μοναδική προσπάθεια τους όμως την κεφάλια του Μπεναλουαν να σταματά στο δοκάρι του Μπρινιολι και έτσι με τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ να πηγαίνουν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος και οι δύο ομάδες μπήκαν δυναμικά με το πρώτο δεκάλεπτο να μοιάζει βγαλμένο από άλλο ματς αφού η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και όλοι οι ποδοσφαιριστές έβγαλαν το μέγιστο του πάθους και της έντασης που είχαν. Μετά το 55′ και το τέλος αυτής της 10λεπτης αναλαμπής το παιχνίδι επανήλθε δυστυχώς για όσους το παρακολουθούσαν στον ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου δηλαδή με μοιρασμένη κατοχή και λανθασμένες επιλογές στο χτίσιμο επιθέσεων κυρίως από την πλευρά των φιλοξενουμένων. Στην συνέχεια ο Άρης άρχισε  να πιέζει έντονα αλλά ανούσια κατά διαστήματα και όταν έκλεβε την μπάλα έδινε μαθήματα… Αστοχίας στην τελική προσπάθεια. Στο 83‘ και με όλη την  εικόνα που περιέγραψα παραπάνω να συνεχίζεται ο Παναθηναϊκός σκόραρε με τον Αιτορ μετά από σέντρα του Παλάσιος και ανταμείφθηκε  για την συνολική του εικόνα στο ματς κλειδώνοντας το  σημαντικό 3ποντο εντός έδρας.

Τέλος λοιπόν και σε αυτό το ντέρμπι με μια δίκαιη νίκη του Παναθηναϊκόυ που εμφανίστηκε  μαχητικός και αποφασισμένος απέναντι στον ζαλισμένο και αποσυντονισμένο απο ότι φάνηκε Αρη.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Χουάνκαρ (86’ Κώτσιρας), Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες, Λούντκβιστ (86’ Βιτάλ), Αϊτόρ, Παλάσιος (90+2’ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα (79’ Ιωαννίδης).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν (85’ Σάκιτς), Γκάνεα (53’ Μπερτόγλιο), Μπεναλουάν, Μπράμπετς, Τζέγκο, Σάσα, Εντιαγέ (85’ Χαΐροβιτς), Ιτούρμπε (62’ λ.τρ. Μάνος), Λούμορ, Λόπεθ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ