Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Οδοστρωτήρας η Εθνική έβαλε φωτιά στον όμιλο

Καταιγιστική η Εθνική Ελλάδος των Ανδρών στο Χάντμπολ που κέρδισε 42-24 το Βέλγιο για την 5η αγωνιστική του πρώτου προκριματικού γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (2023) .

Η Ελληνική αποστολή έφτασε τις πέντε συνεχόμενες νίκες στον 1ο όμιλο αφήνοντας Βέλγιο, Κόσοβο και Τουρκία να μονομαχήσουν για την δεύτερη θέση που θα δώσει και το εισιτήριο πρόκρισης.

Οι γαλανόλευκοι αν και είχαν πάρει ήδη την πρόκριση εμφανίστηκαν από την αρχή του αγώνα αποφασισμένοι να μην χάσουν . Η λήξη του 1ου ημιχρόνου βρήκε την Εθνική Ελλάδος μπροστά στο σκορ με 21-9 . Με ίδιο ρυθμό, ένταση και εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη δυνάμεων και πίστης των Βέλγων να αντιδράσουν ξεκίνησαν με πατημένο το γκάζι στο 2ο ημίχρονο . Η λήξη του αγώνα βρήκε την Εθνική Ελλάδος νικήτρια με 42-24 και είναι η μοναδική ομάδα μαζί με τον Ισραήλ που έχουν φτάσει τα 42 τέρματα σε αγώνα .

Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Βαγγέλης Αραμπατζής που αγωνίζεται με την φανέλα της ΑΕΚ και πέτυχε εννέα τέρματα .

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο ομοσπονδιακός προπονητής , Γιώργος Ζαραβίνας μίλησε στο μικρόφωνο της ΕΡΤ3: Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την σοβαρότητα και τον ζήλο. Παίξαμε με αθλητές που  είχαν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής και είμαι ευχαριστημένος με την εικόνα. ”

Ο τερματοφύλακας Πέτρος Μπουκοβίνας που αγωνίζεται με την ΑΕΚ τόνισε : ” Είπαμε από τα αποδυτήρια να δείξουμε σοβαρότητα ,μείναμε πιστοί στο πλάνο γιατί θέλαμε να φτάσουμε στην πέμπτη συνεχόμενη νίκη .” 

Αναφορικά για το παιχνίδι απέναντι στην Τουρκία που θα κρίνει ποια ομάδα θα πάρει το δεύτερο εισιτήριο καθώς η Ελλάδα έχει ήδη προκριθεί και όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα που θα πάρει απέναντι στους γείτονες ο ομοσπονδιακός προπονητής δήλωσε: ” Δυστυχώς έπεσε σε εμάς ο ρόλος του συντονιστή στον όμιλο αλλά εμείς παίζουμε για τον εαυτό μας και για τους βαθμούς. Θα πάμε στην Τουρκία με τον ίδιο ζήλο για την νίκη ”.

Βαθμολογία 1ο ομίλου

  1. Ελλάδα: 10 βαθμούς
  2. Τουρκία: 4 βαθμούς
  3. Βέλγιο: 3 βαθμούς
  4. Κόσοβο: 3 βαθμούς

Επόμενη αναμέτρηση για την Εθνική Ελλάδος είναι στις 16 Ιανουαρίου εκτός έδρας απέναντι στην Τουρκία όπου Βέλγιο ,Κόσοβο και Τουρκία θα ευελπιστούν σε ήττα της Ελλάδος .

Μετά το πέρας αυτών των προκριματικών η Εθνική θα έχει υποχρεώσεις μέσα Μαρτίου μέχρι μέσα Απριλίου για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος  .

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ