Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Επίσημη ακύρωση της visa του Τζόκοβιτς!

Την απέλαση του Σέρβου αποφάσισε τελικά ο υπουργός Hawke προφανώς εν μέσω πίεσης από την κοινή γνώμη και λόγω των λαθών του προτέρου. 

Μόλις πριν από λίγα λεπτά έγινε γνωστή η απόφαση του Αυστραλού υπουργού μετανάστευσης για την ακύρωση της visa του ”Nole” .Το θρίλερ που κράτησε μία εβδομάδα με αλλεπάλληλες ανατροπές φαίνεται να φτάνει στο τέλος του με τον χειρότερο δυνατό σενάριο να εφαρμόζεται για τον no.1  τενίστα του κόσμου.

Σε μία σύντομη ανασκόπηση των γεγονότων που οδήγησαν στην απόφαση αυτή έχουμε αρχικά την κράτηση του από τις Αυστραλιανές αρχές την προηγούμενη Παρασκευή με κατηγορία κάποια λάθη στα έγγραφα του και συγκεκριμένα στην visa που θα του επέτρεπε την παραμονή στην χώρα. Μετά από τρεις ημέρες ο Τζόκοβιτς ασκώντας έφεση και παρουσιάζοντας θετικό pcr τεστ το οποίο είχε ημερομηνία την 16η Δεκεμβρίου κέρδισε το δικαστήριο που αναιρούσε την πρότερη απόφαση και άρχισε να προπονείται για το επερχόμενο grand slam. Η κομβική στιγμή της υπόθεσης όμως ήταν η παραδοχή από την πλευρά του , της μη τήρησης των μέτρων , της καραντίνας στην οποία βρισκόταν και οι δύο δημόσιες εμφανίσεις που πραγματοποίησε . Με αυτό υπόψιν του , ο Alex Hawke ως λογικό επακόλουθο οδηγήθηκε στο να πάρει την παραπάνω απόφαση καθώς υπήρχαν αρκετά λάθη από την πλευρά του Σέρβου και επειδή κάτι τέτοιο το επιζητούσε η Αυστραλιανή κοινή γνώμη.

Το πιθανότερο σενάριο αναφέρει πως ο ”Nole” θα αποκλειστεί από την χώρα για 3 χρόνια ενώ ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται για εκ νέου έφεση και το θρίλερ πιθανόν να έχει ακόμη μία πράξη.

Παρακάτω ακολουθεί αναλυτική η δήλωση του υπουργού:

“Σήμερα άσκησα την εξουσία μου σύμφωνα με το άρθρο 133C(3) του νόμου περί μετανάστευσης για να ακυρώσω τη βίζα που κατείχε ο κ. Νόβακ Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και καλής τάξης και προς το δημόσιο συμφέρον. Αυτή η απόφαση ακολούθησε τις εντολές του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού και Οικογενειακού Δικαστηρίου στις 10 Ιανουαρίου 2022, ακυρώνοντας μια προηγούμενη απόφαση ακύρωσης για λόγους διαδικαστικής δικαιοσύνης.

Εξέτασα προσεκτικά τις πληροφορίες που μου παρείχαν το Υπουργείο Εσωτερικών, η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη και ο κ. Τζόκοβιτς. Η κυβέρνηση του Μόρισον είναι σταθερά δεσμευμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας, ιδιαίτερα σε σχέση με την πανδημία.

Ευχαριστώ τους αξιωματικούς του Υπουργείου Εσωτερικών και της Αυστραλιανής Συνοριακής Δύναμης που εργάζονται καθημερινά για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της Αυστραλίας σε ολοένα και πιο απαιτητικά επιχειρησιακά περιβάλλοντα”.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ