Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Επεισόδια στο γήπεδο όπου θα γίνει ο τελικός του Conference (video)

Για δεύτερη φορά μέσα σε 38 ημέρες οπαδοί δημιουργούν ζημιές στο γήπεδο Air Albania Stadium στο οποίο σε 129 ημέρες θα διεξαχθεί ο τελικός του UEFA Europa Conference League .

Το Σάββατο 15 Ιανουαρίου φιλοξενήθηκε ο αγώνας για την 16η αγωνιστική μεταξύ Τιράνα και Βλαζνία ,δύο ομάδων με την μεγαλύτερη ιστορία στο γειτονικό ποδόσφαιρο που μοιράστηκαν την ισοπαλία 0-0 .

Χρονικά κατά την είσοδο των οπαδών τους ζητήθηκε να γίνει διασταύρωση στοιχείων κάτι το οποίο έπιασε απροετοίμαστους αρκετούς . Στην ανάπαυλα του 1ου ημιχρόνου ξεκίνησαν να δημιουργούνται εντάσεις οι οποίες σύμφωνα με γειτονικά μέσα ενημέρωσης προήλθαν από τους οπαδούς των Τιράνων. Οι οποίοι ανέβηκαν στο δεύτερο διάζωμα του γηπέδου και άνοιξαν πυροσβεστήρες προς τους υποστηρικτές της Βλαζνία που βρισκόντουσαν από κάτω.

Ως αντάλλαγμα οι φιλοξενούμενοι έσπασαν τα καθίσματα για να απαντήσουν στους «πυροσβέστες ».     Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με 15 λεπτά καθυστέρηση .

Τα παράδοξα της υπόθεσης είναι:

  1. Στις 23 Δεκεμβρίου διεξήχθη στο ίδιο γήπεδο το ντέρμπι της πόλης μεταξύ Παρτιζάνι και Τιράνα . Σε εκείνο το παιχνίδι τα επεισόδια ήταν πολύ χειρότερα καθώς φίλαθλοι των δύο ομάδων μπούκαραν στον αγωνιστικό χώρο, πιάστηκαν στα χέρια και έσπασαν καθίσματα.
  2. Στις 11 Ιανουαρίου η Ομοσπονδία επέβαλε χρηματικό πρόστιμο στις δύο ομάδες (Παρτιζάνι -Τιράνα ) και τις υποχρέωσε εντός 15 ημερών να αποζημιώσει τις ζημιές του γηπέδου.
  3. Στις 30 Δεκεμβρίου ο Γενικός Γραμματέας της Αλβανικής Ομοσπονδίας δήλωσε σε συνέντευξη σχετικά με τον τελικό του Conference που θα διεξαχθεί στις 25 Μαϊου στο Air Albania Stadium (Τίρανα) : «… η UEFA πείστηκε από το έργο που της παρουσιάσαμε αν και υπήρχαν και άλλες υποψηφιότητες » .
  4. Χθες την αναμέτρηση παρακολούθησαν οι Lukasz Nalewaj και Stephen Thomas, άνθρωποι της UEFA οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για θέματα ασφαλείας και το επόμενο διάστημα θα εκπαιδεύσουν security, πυροσβέστες, ιατρούς και αστυνομικούς .
  5. Σε ανακοίνωση της γειτονικής Ομοσπονδίας οι άνθρωποι της UEFA συγχρόνως με την απόλαυση του αγώνα Τιράνα- Βλαζνία θα δουν και αναλύσουν τα μέτρα ασφαλείας όπως και πιθανόν προβλήματα που προκύψουν .

Ορίστε το τι είδαν οι άνθρωποι της UEFA :

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ