Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Οι κορυφαίοι της χρονιάς για το 2021 (Video)

Βραβεύθηκαν χθες (17/1) στη Ζυρίχη οι ποδοσφαιριστές που διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους τη χρονιά που μας άφησε πριν λίγες μέρες, με τους Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Κριστιάνο Ρονάλντο να ξεχωρίζουν.

 

Ο 33χρονος Πολωνός επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου που καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στο σκοράρισμα, ξεπέρασε την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2020-21 της Bundesliga το ιστορικό και στοιχειωμένο ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ που είχε πετύχει 41 γκολ σε μία σεζόν. Έτσι αναδείχθηκε δικαιολογημένα ο «Καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο για το 2021» και νικητής της «Χρυσής Μπάλας» στη σχετική ψηφοφορία της FIFA, επικρατώντας των μεγάλων αντιπάλων του Λιονέλ Μέσι και Μοχάμεντ Σαλάχ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βραβεύθηκε για το ρεκόρ των 115 τερμάτων με την Εθνική Πορτογαλίας που συνιστά την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών παίκτη με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Καλύτερος προπονητής ψηφίστηκε όπως ήταν αναμενόμενο ο Τόμας Τούχελ που ερχόμενος στην Τσέλσι μεσούσης της περσινής αγωνιστικής περιόδου την πήρε από το χέρι και την οδήγησε στην κατάκτηση του δεύτερου Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της.

Κορυφαίος τερματοφύλακας αναδείχθηκε ο Εντουάρντ Μεντί που ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του με την Τσέλσι και την Εθνική Σενεγάλης και ήταν μέλος φυσικά των «Μπλε» του Λονδίνου που πανηγύρισαν το μεγάλο τρόπαιο του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ.

Τέλος την καλύτερη ενδεκάδα, σύμφωνα πάντα με την ψηφοφορία της FIFA, αποτελούν οι εξής ποδοσφαιριστές: Ντοναρούμα, Μπονούτσι, Ντίας, Αλάμπα, Ζορζίνιο, Καντέ, Ντε Μπρόινε, Ρονάλντο, Χάαλαντ, Λεβαντόφκσι και Μέσι. Μεγάλος απών φυσικά ο Κιλιάν Εμπαπέ ο οποίος μάλλον δε χώρεσε ανάμεσα σε τόσο πολλούς αστέρες.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ