Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Συγκεντρωμένες στον προημιτελικό με τις Ισπανίδες

Την ισπανική ομάδα, Tenerife La Laguna θα φιλοξενήσει ο Παναθηναϊκός στην πρώτη αναμέτρηση της προημιτελικής φάσης του Τσάλεντζ Καπ (3η σε κύρος διασυλλογική διοργάνωση). Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 27 Ιανουαρίου και ώρα 20:00 με μετάδοση από το Cosmote Sport 6.

Το τριφύλλι θα αντιμετωπίσει μια ομάδα η οποία δεν έχει την ανάλογη ιστορία τόσο στις εγχώριες όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε σχέση με τον Παναθηναϊκό που κατέχει είκοσι τέσσερα (24) πρωταθλήματα, πέντε (5) Κύπελλα Ελλάδος και μετρά πάνω από είκοσι πέντε (25) συμμετοχές στην Ευρώπη. Παρόλο αυτά στην τροπαιοθήκη των Ισπανών βρίσκεται ένα Κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ τα οποία κατέκτησε την σεζόν 2016-17 . Αν και είχαν την δυνατότητα να προσθέσουν περισσότερα καθώς έχασαν σε τρεις (3) τελικούς Σούπερ Καπ και σε έναν (1) Κυπέλλου .

Η Ισπανική ομάδα με έδρα το νησί της Τενερίφης ιδρύθηκε το 2011 και την σεζόν 2014-2015 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην Α2 εξασφαλίζοντας έτσι για την ερχόμενη χρονιά την παρουσία της στην Α1 του Ισπανικού πρωταθλήματος για πρώτη φορά.

Φετινή Ευρωπαϊκή παρουσία :

Ο Παναθηναϊκός απουσίαζε πάνω δέκα (10) χρόνια από τα ευρωπαϊκά σαλόνια και φέτος ξεκίνησε την πορεία από την φάση των «32» όπου αντιμετώπισε την Τσέχικη, Οστράβα από την οποία ηττήθηκε στο πρώτο παιχνίδι αλλά στην Ελλάδα κέρδισε με 3-0 σετ και πήρε την πρόκριση για την φάση των «16». Επόμενη αντίπαλος ήταν η Βελγική, Οοστέντε νικώντας την με 3-0 σετ αλλά στον εκτός έδρας αγώνα ηττήθηκε με 3-2 σετ χωρίς αυτό να την αποκλείει από την συνέχεια .

Ως αποτέλεσμα η Ελληνική ομάδα βρίσκεται στους προημιτελικούς αλλά μετά τους τέσσερις (4) αγώνες μετρά δύο (2) νίκες και δύο (2) ήττες έχοντας 40% αποτελεσματικότητα στην επίθεση και 48% στην υποδοχή .

Στην αντίπερα όχθη τα νούμερα των Ισπανών που μετέχουν για πέμπτη φορά στην Eυρώπη είναι καλύτερα καθώς στους αντίστοιχους τέσσερις (4) αγώνες δεν είχαν ηττηθεί . Αντίπαλοι της Tenerife La Laguna ήταν η Απόλλο Μπόρνε από την Ολλανδία και η Τουρκική, Μπούρσα Νίλουφερ .

Πρωτάθλημα :

Το Ελληνικό πρωτάθλημα διεξάγεται με δέκα τέσσερις (14) ομάδες και πρώτος στην βαθμολογία είναι ο Παναθηναϊκός με πενήντα δύο (52) βαθμούς ευελπιστώντας στην κατάκτηση αυτού έπειτα από το 2011. Το τριφύλλι προέρχεται από δώδεκα (12) συνεχόμενες και με ένα εύκολο απόγευμα Σαββάτου όπου νίκησε 3-0 σετ τον Πορφύρα με τον προπονητή, Απόστολο Οικονόμου να ξεκουράζει κάποιες βασικές αθλήτριες .

Στο Ισπανικό πρωτάθλημα μετέχουν δώδεκα (12) ομάδες και στο τιμόνι βρίσκεται η αντίπαλος του Παναθηναϊκού, η οποία μετρά δεκαπέντε (15) συνεχόμενες νίκες . Η τελευταία τους εμφάνιση ήταν το Σάββατο όταν και νίκησε για την 15η αγωνιστική με 3-0 σετ εντός έδρας.

Ο επαναληπτικός αγώνας θα διεξαχθεί την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου και όποια ομάδα πάρει την πρόκριση για την ημιτελική φάση θα αντιμετωπίσει μία εκ των Μεντγκίντια από την Ρουμανία ή την Ομπρενόβατζ από την Σερβία. H Σερβική ομάδα πέρυσι αγωνίστηκε στο Cev Cup (2η σε κύρος διασυλλογική διοργάνωση) όπου έφτασε μέχρι τον ημιτελικό όταν και ηττήθηκε από την Ιταλική, Μόντζα η οποία εν τέλει κατέκτησε το τρόπαιο. Μάλιστα τον δεύτερο τελικό είχε διευθύνει Έλληνας διαιτητής, ο Βασίλης Βασιλειάδης από την Μακεδονία .

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ