Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αστέρας φτιαγμένος για εξάδα

Με μεγάλο πρωταγωνιστή το Ριέρα ο οποίος σημείωσε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο ( 3′, 36′ ) ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννενα με 2-0 κάνοντας έτσι αποφασιστικό βήμα για την είσοδο στα Playoff.

Ντέρμπι εξάδας διεξήχθη στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με τις δύο ομάδες να μάχονται για τη νίκη που θα τους έδινε πλεονέκτημα στη προσπάθεια που κάνουν για την είσοδο στα Playoff πρωταθλήματος.

Ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε τον Αστέρα με το συνηθισμένο 4-4-2. Ο Τσιφτσής ήταν στο τέρμα,  o Καρμόνα με το Χριστόπουλο το Καστάνιο και τον Άλβαρες αποτέλεσαν τη τετράδα στην άμυνα. Βαλιέντε, Σανταφέ βρέθηκαν στον άξονα, με τους Ριέρα, Σίτο στα πλάγια και τους Σονί, Μπαράλες στην επίθεση.

Ίδια τακτική ακολούθησε και ο Ηρακλής Μεταξάς. Ο Λοντίγκιν κάτω από τα δοκάρια, με τους Σάλιακα, Εραμούσπε, Κάργα και Πίρσμαν στην τετράδα της άμυνας. Καραχάλιος, Στάνκο στο κέντρο, Οικονομόπουλος, Λιάσος στα πλάγια και οι Μορέιρα, Περέα αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Αστέρα καθώς κατάφερε στη πρώτη του ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Ριέρα έκανε το σουτ έξω απ τη περιοχή η μπάλα κόντραρε πάνω στο Κάργα με αποτέλεσμα να αλλάξει πορεία και να μην αφήσει πολλά περιθώρια αντίδρασης στο Λοντίγκιν. Μετά το γκολ  οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει σωστά τους διαδρόμους και δεν επέτρεψαν στους παίκτες του Ηρακλή Μεταξά να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις παρά μόνο ένα σουτ του Οικονομόπουλου στο 33′ το οποίο απέκρουσε ο Τσιφτης. Ωστόσο 2 λεπτά αργότερα ήρθε και πάλι ο Ριέρα, μετά από το λάθος υπολογισμό του Εραμούσπε, να κάνει το 2-0, δίνοντας έτσι στην ομάδα του σημαντικό προβάδισμα νίκης. Ο ΠΑΣ Γιάννενα προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα αλλά στο 39′ ο Τσιφτσής απέκρουσε εξαιρετικά το σουτ του Μορείρα.

Στο δεύτερο μέρος οι καλές στιγμές ήταν ελάχιστες. Οι παίκτες του ΠΑΣ  προσπάθησαν από την αρχή να γίνουν απειλητικοί αλλά χωρίς ουσία στο παιχνίδι του καθώς αν και είχαν τη κατοχή της μπάλας δεν είχαν το τρόπο να διασπάσουν την άμυνα στου Αστέρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το 2-0 να μείνει μέχρι το τέλος και ο Αστέρας Τρίπολης να πάρει σχετικά άνετα το τρίποντο που τον βάζει για τα καλά στο κόλπο της εξάδας.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Χριστόπουλος, Καστάνιο, Άλβαρες, Βαλιέντε (92΄Κανελλόπουλος), Σανταφέ (46΄Ιγκλέσιας), Σίτο (60΄Κρεσπί), Ριέρα (74΄Καπίγια), Σονί (74΄Τιλίκα), Μπαράλες

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν (80΄Ποζνάνσκι), Οικονομόπουλος (46΄Μπρένερ), Καραχάλιος (80΄Μίνα), Στάνκο (46΄Λώλης), Λιάσος, Μορέιρα, Περέα (80΄Παντελάκης).

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ