Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Συνέχισε το αήττητο σερί στη Ριζούπολη

Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής της Super League 1 ο ΠΑΟΚ έφυγε με το διπλό με σκορ 0-2 από τη Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα, παρουσιάζοντας δύο πρόσωπα στο 90λεπτο.

 

Ένας πολύ καλός ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος είχε τη συντριπτική κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας και έχασε πολλές ευκαιρίες για να καθαρίσει την υπόθεση νίκη, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έκανε συντήρηση δυνάμεων και χάλασε την καλή εικόνα του προηγούμενου διαστήματος.

Αρχικά ο Βιεϊρίνια με κεφαλιά από κοντά στο 3’ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βέρχουλστ. Για να έρθει η δεύτερη απειλή από πλευράς ΠΑΟΚ με διαγώνιο σουτ του Κούρτιτς στο 6’ με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από τα δοκάρια του Απόλλωνα. Τεράστια ευκαιρία πάλι από τον αρχηγό του «Δικεφάλου» Βιεϊρίνια στο 17’ που δεν κατάφερε από κοντά να ευστοχήσει καθώς οι αντίπαλοι αμυντικοί πρόλαβαν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος. Στο 22’ νέο σουτ από τον Σίντκλεϊ με τον Βέρχουλστ να αποκρούει δύσκολα, ενώ στο 30’ ο Κούρτιτς έστειλε από κοντά αλλά πολύ πλάγια θέση την μπάλα να περάσει παράλληλα με την εστία των γηπεδούχων. Για να ανοίξει το σκορ στο επόμενο λεπτό ο Μουργκ μετά από οργανωμένη επίθεση και ψύχραιμο πλασέ από το ύψος του πέναλτι. Το πρώτο επικίνδυνο σουτ από πλευράς «Ελαφράς Ταξιαρχίας» έγινε από τον Γιαννιώτα στο 36’ αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε σταθερά. Ο Γιακιμόφσκι δοκίμασε το δυνατό σουτ από μακριά στο 43’ για να διώξει ο Πασχαλάκης σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε από πλευράς «ασπρόμαυρων» και οι παίκτες του Τζιανλούκα Φέστα βρήκαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν κάποιες αρκετά καλές προϋποθέσεις για να φτάσουν στην ισοφάριση. Μετά από ένα σουτ του Βιεϊρίνια στο 57’ που έφυγε ψηλά πάνω από τα αντίπαλα δοκάρια, ήρθε η σειρά του Τσιλούλη για τους γηπεδούχους να απειλήσει στο 61’ με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή που πήγε όμως πάνω στον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.  Στο 67’ κοντινή προβολή του Άκπομ από τη μικρή περιοχή πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ ο Βέρχουλστ σταμάτησε άλλη μία τελική των Θεσσαλονικέων και συγκεκριμένα του Ζιβκοβιτς στο 79’. Άμεση ήταν η απάντηση από τους Απολλωνιστές, καθώς ο Τσιλούλης έχασε νέα τεράστια ευκαιρία στο 81’ αφού από πολύ κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πασχαλάκη. Για να φτάσουμε στο 87’ όταν ο Τέιλορ μετά από εξαιρετική μακρινή μεταβίβαση του Τσόλακ βρέθηκε από πλάγια μόνος απέναντι στον Βέρχουλστ, τον οποίο απέφυγε και ο Βέλγος τερματοφύλακας με τη φόρα που είχε τον ανέτρεψε με τον διαιτητή Σιδηρόπουλο να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών, για την οποία όμως χρειάστηκε να συμβουλευτεί το βίντεο για την τελική του απόφαση. Αυτή δεν άλλαξε και ο Κούρτιτς εκτέλεσε άλλο ένα πέναλτι τη φετινή σεζόν εύστοχα γράφοντας το 0-2 και ανακουφίζοντας συμπαίκτες, Λουτσέσκου και φίλους της ομάδας του. Η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι ανήκε στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» στο 90+5’ με τον Λισγάρα να κερδίζει την κεφαλιά από πολύ καλή θέση αλλά να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.

Το τελικό 0-2 έδωσε άλλους τρεις βαθμούς στον ΠΑΟΚ που διατήρησε το -9 από Ολυμπιακό και εκμεταλλεύτηκε την ήττα της ΑΕΚ από τον Άρη νωρίτερα ξεφεύγοντας από την «Ένωση» με 5 βαθμούς.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης (72′ Μαρτίνες), Γιακιμόφσκι, Λισγάρας, Ντεντάκης, Φάμπρι, Φατιόν, Παμλίδης (72′ Παπαγεωργίου), Τουτουαρίμα (87′ Λα Πάρα), Γιαννιώτας (59′ Τσιλούλης), Σιγκνιέβιτς (59′ Ιωαννίδης).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Τσιγγάρας (94′ Σοάρες), Μουργκ (72′ Σβαμπ), Βιεϊρίνια (63′ Τέιλορ), Ζίβκοβιτς, Άκπομ (72′ Τσόλακ).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ