Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τσέλσι – Πλίμουθ 2-1: Γλίτωσε στην παράταση με γκολ του Μάρκος Αλόνσο

Μια απόκρουση πέναλτι του Κέπα και ένα γκολ στην παράταση χρειάστηκε η Τσέλσι για να νικήσει την Πλίμουθ στο “Stamford Bridge” και να προκριθεί στους 16 του Κυπέλλου Αγγλίας.

Η Τσέλσι τα βρήκε δύσκολα απέναντι στην Πλίμουθ της League One, αλλά τελικά κέρδισε 2-1 στο “Stamford Brigde”, για την φάση των 32 του FA Cup.

Οι “μπλε” δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες και έδειξαν να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Το σκορ, τελικά, άνοιξαν οι φιλοξενούμενοι στο 8ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ του Χότο και κεφαλιά του Γκιλέσπι.

Στο 41ο λεπτό της αναμέτρησης, η ομάδα του Τόμας Τούχελ απάντησε με τον Αθπιλικουέτα, ο οποίος σκόραρε με ένα υπέροχο τακουνάκι, και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Τσέλσι συνέχισε να κυριαρχεί σημειώνοντας πολλές τελικές, αλλά χωρίς να βρει δίχτυα. Η Πλίμουθ άντεξε την πίεση των γηπεδούχων και ο αγώνας πήγε στην παράταση. Στο 105’+1 ο Μάρκος Αλόνσο έδωσε στην Τσέλσι την λύση που έψαχνε και έκανε το 2-1.

Στο δεύτερο μέρος της παράτασης η κούραση ήταν εμφανής. Ο Σαρ στο 118′ έδωσε την ευκαιρία στην Πλίμουθ να ελπίζει για την πρόκριση, καθώς προσέφερε απλόχερα ένα πέναλτι ανατρέποντας τον Ράιαν Χάρντι στην μικρή περιοχή. Ο Κέπα στάθηκε τυχερός, έπεσε σωστά και μπλόκαρε την μπάλα, αρκετό για να χαρίσει στους Λονδρέζους την πρόκριση στην επόμενη φάση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ