Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μοιραίος στην αρχή, ωραίος στο τέλος! (Video)

Το πρώτο τρόπαιο Κυπέλλου Εθνών Αφρικής στην ιστορία της, μετά από 2 αποτυχημένες προσπάθειες που είχε στο παρελθόν (2002 & 2019), κατέκτησε χθες βράδυ η Σενεγάλη. Ο Σαντιό Μανέ της Λίβερπουλ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης, με τον Βενσάν Αμπουμπακάρ (Αλ Νασρ) να κερδίζει τον τίτλο του 1ου σκόρερ, ενώ ο Εντουάρ Μεντί της Τσέλσι ήταν ο κορυφαίος πορτιέρο του Κόπα Άφρικα.

 

Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό, που διεξήχθη στη Γιαουντέ και κρίθηκε στα πέναλτι, η ομάδα του Μανέ επικράτησε με 4-2 της Αιγύπτου του Σαλάχ (0-0 ο κανονικός αγώνας και η παράταση). Ο άσος της Λίβερπουλ παρότι αστόχησε σε πέναλτι στο 7ο λεπτό του ματς, ήταν αυτός που ευστόχησε στο τελευταίο και νικητήριο πέναλτι. Με τη λήξη του αγώνα εκατοντάδες χιλιάδες ξεχύθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας, Ντακάρ, αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας, για να πανηγυρίσουν τη μεγάλη επιτυχία.

 

Σενεγάλη: Εντουάρ Μεντί, Σαρ, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Σις, Κουγιατέ (66′ Γκουεγέ), Ναμπαλίς Μεντί, Σαρ (77′ Ντιά), Γκουεγέ, Μανέ, Ντιέντιου (77′ Ντιένγκ).

Αίγυπτος: Αμπουγκαμπάλ, Ασχούρ, Αμπντελμονέμ, Ελ Βενς, Φοτούχ, Ελνένι, Φατί (99′ Λασίν), Σουλάγια (59′ Τρεζεγκέ), Σαλάχ, Μοχάμεντ (59′ Χαμντί), Μαρμούς (59′ Ζίζο).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ