Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Όλες οι συγκινήσεις στο φινάλε! (Video)

Παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς και με συγκλονιστική εξέλιξη έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για την φάση των «8» του Κυπέλλου Ελλάδος με τελικούς νικητές τους φιλοξενούμενους με σκορ 1-2, αποτέλεσμα που τους έδωσε τη μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά.

 

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που χαμογέλασε και πανηγύρισε στο τέλος του αγώνα άλλη μια επιτυχία κόντρα στην ΑΕΚ για το θεσμό του Κυπέλλου, ενώ μέχρι το 5ο λεπτό των καθυστερήσεων βρισκόταν πίσω στο σκορ. Δύο πανέμορφα τέρματα από Κούρτιτς και Μιτρίτσα του έδωσαν το εισιτήριο για τους «4» και τη δυνατότητα να συνεχίσει να υπερασπίζεται τον τίτλο που κατέκτησε την περσινή σεζόν.

Ο αγώνας είχε σε όλη τη διάρκειά του πάρα πολλή τακτική από τους δύο προπονητές και ελάχιστες φάσεις. Η ΑΕΚ μπορεί να φωνάζει για δύο ακυρωμένα γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο αλλά όπως φάνηκε και με τη χρήση του VAR σωστά έπραξε ο Σουηδός διαιτητής Έκμπεργκ, με τους παίκτες της «Ένωσης» να είναι εκτεθειμένοι σε αντικανονική θέση. Η πρώτη περίπτωση σημειώθηκε στο 15′ όταν ο Άμραμπατ εκτέλεσε φάουλ με τον Μήτογλου να πλασάρει εύστοχα από κοντά αλλά μετά από έλεγχο του βίντεο το γκολ δεν μέτρησε. Το ίδιο συνέβη και στο 58′ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των φιλοξενούμενων αλλά ο Σέρχιο Αραούχο  υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Πέρα από αυτές τις δύο στιγμές δε συνέβη κάτι άξιο λόγου σε όλο το παιχνίδι με τις επιθετικές γραμμές των δύο ομάδων να μην μπορούν να διασπάσουν τις αντίπαλες αμυντικές. Μέχρι να έρθει το 85ο λεπτό όταν οι παίκτες της ΑΕΚ εκτέλεσαν γρήγορα κερδισμένο φάουλ με τελικό αποδέκτη τον Σιμόες ο οποίος βρέθηκε μόνος στο ύψος του πέναλτι και με μονοκόμματο πλασέ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Πασχαλάκη ανοίγοντας το σκορ για τους «κιτρινόμαυρους» και δίνοντάς τους σκορ πρόκρισης. Η απάντηση όμως του Κυπελλούχου ΠΑΟΚ δεν άργησε να έρθει και με δύο προσωπικές ενέργειες των Γιασμίν Κούρτιτς και Αλεξάντρου Μιτρίτσα στο 5ο και 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε άλλη μία νίκη-πρόκριση απέναντι στην ΑΕΚ συνεχίζοντας την παράδοση που έχει χτίσει τα τελευταία χρόνια κόντρα στην αθηναϊκή ομάδα. Δύο καταπληκτικά τέρματα που φέρουν την υπογραφή των ποδοσφαιριστών που τα σημείωσαν και έστειλαν στο καναβάτσο την «Ένωση» που άγγιξε την πρόκριση μέχρι τις καθυστερήσεις.

Έτσι στον δεύτερο όπως προέκυψε χρονικά ημιτελικό ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό με τον πρώτο αγώνα να γίνεται στην Τούμπα και τη ρεβάνς στο Γ. Καραϊσκάκης.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα (89′ Μισελέν), Τζαβέλλας, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιμόες, Σιμάνσκι, Γκαρσία, Άμραμπατ (90+3′ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ, Αραούχο (89′ Λε Ταλέκ).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης (64′ Σάστρε), Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας (64′ Μίτριτσα), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (82′ Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ, Άκπομ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ