Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λίβερπουλ-Λέστερ 2-0: Καθαρή νίκη… και μένει διεκδικήτρια του τίτλου!

Η Λίβερπουλ επικράτησε στο Άνφιλντ, σημειώνοντας μία καθαρή νίκη απέναντι στη Λέστερ, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος.

Το πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κύλησαν σε έναν σχεδόν αναμενόμενο ρυθμό, με την μπάλα κυρίως στα πόδια των παικτών της Λίβερπουλ. Το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα των “κόκκινων“, ο Κολομβιανός Λουίζ Ντίαζ, που επιλέχθηκε για την βασική εντεκάδα από τον Κλοπ, μπήκε με όρεξη στο παιχνίδι, χωρίς να απογοητεύσει τους φίλους της ομάδας του. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς ανήκε στη Λέστερ, όταν στο 7′ ο Μάντισον σούταρε, και ο Άλισσον έδιωξε σε κόρνερ. Το υψηλό πρέσινγκ της Λίβερπουλ, έδειξε σε κάποιες στιγμές να προκαλεί “πανικό” στους παίκτες των φιλοξενούμενων. Έτσι, στο 19′ ήρθε η πρώτη καλή ευκαιρία των γηπεδούχων, με τον Σμάιχελ ωστόσο, να λέει όχι στο 11ο φετινό γκολ του Αλεξάντερ-Άρνολντ, στέλνοντας τη μπάλα σε κόρνερ. Στο 27′ το Άνφιλντ πάγωσε στη θέα του Ρόμπερτσον, που δεν συγκράτησε την ταχύτητα του, με συνέπεια να προσκρούσει δυνατά με την ωμοπλάτη, στο κάθετο δοκάρι του Σμάιχελ. Στο 34′ ο Αλεξάντερ-Άρνολντ στέλνει την μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Φαν Ντάικ, τον οποίο έχει χάσει ο Εντίντι, κι εκείνος με μια κεφαλιά προσπαθεί να αιφνιδιάσει τον κίπερ των “αλεπούδων“. Ο Δανός τερματοφύλακας απομακρύνει, ίσως όχι όπως θα ήθελε, και ο ερχόμενος Ζότα, είναι απλά εκεί για να πάρει το ριμπάουντ και να κάνει το 1-0 για τη Λίβερπουλ. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι εξακολούθησαν να έχουν υψηλό ποσοστό κατοχής, και κατάφεραν να αυξήσουν τις τελικές τους, καθώς μέχρι τη φάση του πρώτου τέρματος, δεν απειλήθηκαν, αλλά και δεν απείλησαν ουσιαστικά. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τη Λίβερπουλ να προηγείται, αλλά και τη Λέστερ να παραμένει ζωντανή για την επανάληψη.

Η αρχή του β’ μέρους βρήκε χωρίς αλλαγές τις δύο ομάδες. Η Λέστερ ανέβασε στροφές, σε αντίθεση με την Λίβερπουλ, η οποία έδειχνε να έχει αποσυντονιστεί, και θα λέγαμε πως πάτησε πάνω στο 1-0 του πρώτου ημιχρόνου. Η εικόνα αυτή αποτυπώθηκε και στην στατιστική, με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν τα ποσοστά κατοχής τους, δίχως να αποτελέσουν όμως πραγματική απειλή για τα καρέ του Άλισσον. Το χαμηλό τέμπο που επικρατούσε ως το 70′ άλλαξε παντελώς, με τη Λίβερπουλ να ψάχνει απεγνωσμένα το γκολ που θα κλείδωνε πια το τρίποντο. Στο 75′ μετά από μια καταπληκτική τρίπλα στον Εντίντι ο Σαλάχ βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι στον Σμάιχελ, όμως ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Λέστερ είχε και πάλι την απάντηση, εμποδίζοντας την εντυπωσιακή επιστροφή του “Φαραώ“. Στο 81′ ο Ιχεανάτσο δημιούργησε μια ευκαιρία για τις “αλεπούδες” με ένα προσωπικό του σουτ, χωρίς όμως ιδιαίτερη τύχη. Στο 82′ ο “φύλακας άγγελος” της εστίας της Λέστερ στέρησε το γκολ του Ντίαζ στο ντεμπούτο του με τη Λίβερπουλ. Ο Ζότα ήταν εκείνος που τελείωσε τη δουλειά για την ομάδα του Κλόπ, όταν στο 87′ διπλασίασε τα τέρματα του, και διαμόρφωσε το τελικό Λίβερπουλ-Λέστερ 2-0.

Η Λίβερπουλ φτάνει τους 51 βαθμούς σε 23 παιχνίδια, και βρίσκεται στο -9 από τους “Πολίτες” του Πεπ Γκουαρντιόλα, που έχουν 24 αγώνες. Έχει ανεβάσει τον δείκτη των τερμάτων της, κάνοντας έτσι τους πρωτοπόρους να νιώθουν την “ανάσα” της, και δείχνοντας σε όλους πως ίσως βιάστηκαν να κρίνουν την έκβαση της φετινής κούρσας στην Πρέμιερ Λίγκ!

 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Liverpool (Jurgen Klopp): Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Jones (Elliott 59′), Thiago, Diaz (Minamino 89′), Jota, Firmino (Salah 60′)

Leicester (Brendan Rodgers): Schmeichel, Justin, Amartey, Ndidi, Thomas, Albrighton, Dewsbury-Hall, Soumare (Tielemans 60′), Maddison, Lookman (Barnes 79′), Daka (Iheanacho 60′)

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ