Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Στη Ρουμανία ο ΠΑΟΚ για ευρωπαϊκό παιχνίδι

Για τον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Eurοpean Cup, ο Δικέφαλος του Βορρά θα φιλοξενηθεί το Σάββατο και ώρα 18:00 στην πόλη Μπάια Μάρε περίπου πενήντα (50) χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία .

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει για την τρίτη σε κύρος διασυλλογική διοργάνωση την Ρουμανική, Μίναουρ Μπάια Μάρε κάτοχο δέκα (10) εγχώριων τίτλων με το τελευταίο να ήταν το 2015 όταν και κατέκτησε τρία (3) τρόπαια μαζί (Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Σούπερ Καπ) .

Στο γήπεδο Lascăr Pană Sports Hall που βρίσκεται βορειοδυτικά της Ρουμανίας και έχει  χωρητικότητα 2218 θέσεων η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα κυνηγήσει την τρίτη φετινή ευρωπαϊκή νίκη καθώς επικράτησε και στα δύο (2) παιχνίδια του 3ου γύρου απέναντι στην Τέναξ Ντοπέλε από τη Λετονία . Επιπλέον ο Δικέφαλος έχει καλή ψυχολογία καθώς προέρχεται από τέσσερις συνεχόμενες νίκες στις εγχώριες διοργανώσεις .

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ, Minaur Baia Mare

Οι γηπεδούχοι έδωσαν τέσσερα (4) παραπάνω παιχνίδια από τον ΠΑΟΚ για να βρίσκονται στην φάση των «16» καθώς ξεκίνησαν από τον 1ο γύρο όπου κέρδισαν την Βουλγάρικη, Λοκομοτίβ. Έπειτα για τον 2ο γύρο ακολούθησε η Χάποελ από το Ισραήλ ενώ στον 3ο γύρο αντιμετώπισε την Σέρβικη, Παρτίζαν από την οποία και ηττήθηκε στον πρώτο αγώνα αλλά κέρδισε στον δεύτερο και για ένα γκολ διαφορά πήρε την πρόκριση . Ως αποτέλεσμα των έξι (6) αγώνων η αντίπαλος του ΠΑΟΚ, Μίναουρ Μπάια Μάρε κέρδισε πέντε (5) από τα έξι (6) παιχνίδια . Στο Ρουμανικό πρωτάθλημα μετρά τρεις (3) συνεχόμενες νίκες και βρίσκεται στην 5η θέση και απέχει οχτώ (8) βαθμούς από την πρωτοπόρο Ποταίσα .

Αναφορικά με την αναμέτρηση ο προπονητής του ΠΑΟΚ Παναγιώτης Γούσιος δήλωσε στην ιστοσελίδα του συλλόγου πως: « Γνωρίζουμε πως δεν είμαστε το φαβορί του ζευγαριού, καθώς παίζουμε απέναντι σε μία ομάδα με πολλαπλάσιο μπάτζετ. Η ομάδα μας δεν έχει κάποια απώλεια παίκτη, πέρα από τις μακροχρόνιες απουσίες και θέλουμε να εμφανιστούμε έτοιμοι ώστε να έχουμε ένα καλό σκορ ενόψει του δεύτερου παιχνιδιού στην Θεσσαλονίκη».

Ο επαναληπτικός αγώνα θα διεξαχθεί το μεσημέρι του Σάββατο 19 Φεβρουαρίου .

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ