Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Premier League: Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής

Με τους αγώνες της 25ης αγωνιστικής συνεχίζεται σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή (12-13/2) το καλύτερο κατά τεκμήριο πρωτάθλημα του κόσμου, η αγγλική Premier League, με ενδιαφέροντα παιχνίδια.

 

Να θυμίσουμε ότι δε θα διεξαχθεί το λονδρέζικο ντέρμπι ανάμεσα σε Τσέλσι και Άρσεναλ, καθώς οι πρωταθλητές Ευρώπης βρίσκονται στο Αμπού Ντάμπι όπου θα αγωνιστούν σήμερα το απόγευμα στις 18:30 στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων κόντρα στην Παλμέιρας του γνωστού μας Αμπέλ Φερέιρα.

Την αρχή στα παιχνίδια που θα γίνουν κανονικά θα κάνει στις 14:30 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία θα υποδεχθεί στο Ολντ Τράφορντ τη Σαουθάμπτον και θα επιδιώξει να πάρει το τρίποντο για να συνεχίσει να είναι σε τροχιά Ευρώπης. Αυτή τη στιγμή οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι στην 5η θέση μαζί με την Άρσεναλ με 39 βαθμούς, αλλά με παιχνίδι παραπάνω από τους «κανονιέρηδες». Οι δε «Άγιοι» μετά τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη μεσοβδόμαδα επί της Τότεναμ θα προσπαθήσουν να κάνουν δεύτερη διαδοχική ζημιά σε μία από τις παραδοσιακά μεγάλες δυνάμεις του αγγλικού ποδοσφαίρου και να δείξουν ότι αξίζουν κάτι καλύτερο από τη 10η θέση που βρίσκονται με 28 βαθμούς.

Στις 17:00 στο Βικαρέιτζ Ρόουντ η Γουότφορντ θα φιλοξενήσει την Μπράιτον. Οι γηπεδούχοι είναι στην προτελευταία θέση με 15 βαθμούς και θέλουν οπωσδήποτε νίκες για να ελπίζουν σε παραμονή. Αντίθετα η Μπράιτον έχει σταθεροποιηθεί στη μέση περίπου του βαθμολογικού πίνακα αφού είναι 9η με 30 βαθμούς και έχει στόχο να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο.

Την ίδια ώρα η Μπρέντφορντ θα αντιμετωπίσει στο Μπρέντφορντ Κομιούνιτι Στέιντιουμ την Κρίσταλ Πάλας. Οι «μέλισσες» βρίσκονται στην 14η θέση με 23 βαθμούς ενώ η Πάλας έχει 2 βαθμούς παραπάνω στη 13η θέση. Αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι αναμένεται.

Τελευταίο παιχνίδι με σέντρα σήμερα στις 17:00 είναι αυτό που θα γίνει στο Γκούντισον Παρκ ανάμεσα σε Έβερτον και Λιντς. Δύο παραδοσιακές ομάδες της Premier League που φέτος όμως δεν κάνουν και την καλύτερη πορεία, με τους «εφοπλιστές» να έχουν συγκεντρώσει 19 βαθμούς και να είναι 16οι και τη Λιντς με 23 βαθμούς να είναι 15η.

Στις 19:30 στο Κάροου Ρόουντ η Νόριτς θα αγωνιστεί απέναντι στην πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι. Τα «καναρίνια» πήραν κάποιους βαθμούς τελευταία και ξεκόλλησαν από τις δύο τελευταίες θέσεις (18η θέση-17β.) αλλά σήμερα τα προγνωστικά δεν είναι με το μέρος τους καθώς αντίπαλος είναι η πρώτη της βαθμολογίας Σίτι με 60 βαθμούς, η οποία δε σκοπεύει να κάνει γκέλες στο δρόμο για τον τίτλο.

Αύριο Κυριακή στις 16:00 στο Τότεναμ Στέιντιουμ θα διεξαχθεί ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα σε Τότεναμ και Γουλβς. Οι «πετεινοί» είναι στην 7η θέση με 36 βαθμούς και μία θέση πιο κάτω είναι οι «λύκοι» έχοντας 34 βαθμούς. Αγώνας με φόντο φυσικά τις θέσεις της πρώτης 5άδας που οδηγούν σε έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Την ίδια ώρα στο St. James’ Park η Νιουκάστλ θα υποδεχθεί την Άστον Βίλα. Οι «ανθρακωρύχοι» αναθάρρησαν με τις δύο συνεχόμενες νίκες τους και βλέπουν με άλλο μάτι την υπόθεση παραμονή στη μεγάλη κατηγορία, καθώς έφτασαν τους 18 βαθμούς στην 17η θέση, μία μόλις πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού. Από την άλλη οι «χωριάτες» είναι στη μέση της βαθμολογίας και συγκεκριμένα στην 11η θέση με 27 βαθμούς και δε δείχνουν ικανοί ούτε να απειλήσουν τις ομάδες που είναι ψηλότερα αλλά ούτε και να απειληθούν από αυτές που είναι πιο πίσω.

Την ίδια ώρα η Μπέρνλεϊ θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τη Λίβερπουλ και θα επιδιώξει να κάνει την έκπληξη για να ξεφύγει από τον πάτο της βαθμολογίας στον οποίο βρίσκεται με 14 μόλις βαθμούς. Αντίθετα οι «κόκκινοι» είναι πάντα στο κυνήγι της πρώτης θέσης από την οποία απέχουν 9 βαθμούς και ελπίζουν σε κάποιο στραβοπάτημα της Σίτι.

Η αυλαία της αγωνιστικής πέφτει αύριο στις 18:30 στο King Power όπου η Λέστερ θα υποδεχθεί την πολύ καλή φέτος Γουέστ Χαμ. Οι «αλεπούδες» είναι στην 12η θέση με 26 βαθμούς ενώ τα «σφυριά» στην 4η με 40 και όνειρο την απευθείας είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής της Premier League: 

Τσέλσι – Άρσεναλ  ΑΝΑΒΟΛΗ

Σάββατο 12/2

  • 14:30  Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σαουθάμπτον
  • 17:00  Γουότφορντ – Μπράιτον 
  • 17:00  Μπρέντφορντ – Κρίσταλ Πάλας
  • 17:00  Έβερτον – Λιντς
  • 19:30  Νόριτς – Μάντσεστερ Σίτι 

Κυριακή 13/2

  • 16:00  Τότεναμ – Γουλβς
  • 16:00  Νιουκάστλ – Άστον Βίλα
  • 16:00  Μπέρνλεϊ – Λίβερπουλ
  • 18:30  Λέστερ – Γουέστ Χαμ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ