Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Αναγκαία η νίκη στην Ουγγαρία

Στην πόλη Ταταμπάνια την Τρίτη(14/2) και ώρα 19:45 το τμήμα χάντμπολ ανδρών της ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα για την 7η αγωνιστική του European League.

Τόσο η ΑΕΚ όσο και η Ταταμπάνια βρίσκονται στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα του 4ου ομίλου και χρειάζονται την νίκη καθώς μόνο οι τέσσερις (4) πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα πάρουν το εισιτήριο για την φάση των «16». Η Ελληνική ομάδα είναι αήττητη στις εννέα (9) τελευταίες εγχώριες αναμετρήσεις αλλά στην Ευρώπη μετρά τέσσερις (4) συνεχόμενες ήττες .Η αναμέτρηση απέναντι στην Ουγγρική ομάδα αποτελεί ευκαιρία για την ΑΕΚ καθώς στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι η Ένωση νίκησε με 34-26 ενώ είχε στην διάθεση της περισσότερες ημέρες για προετοιμασία διότι τελευταίο παιχνίδι ήταν την Τρίτη (8/2) όταν και νίκησε με 32-33 την Πυλαία.

Αναφορικά με την αναμέτρηση, ο 34χρονος Ισπανός παίχτης της ΑΕΚ, Κρίστιαν Ουγκάλντε μίλησε στην ιστοσελίδα aek.gr: « Ξέρουμε ότι παίζουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Θέλουμε το δίποντο για να παραμείνουμε ζωντανοί στην διοργάνωση. Είναι δύσκολο παιχνίδι, παίζουμε εκτός και ότι οι αντίπαλοί μας προέρχονται από δύο νίκες σε Κύπελλο και πρωτάθλημα ενώ δεν έχουν κανένα τραυματία παίκτη. Αλλά ήρθαμε εδώ για να νικήσουμε» .

Η Ουγγρική ομάδα με μόλις δύο βαθμούς στον όμιλο εν αντιθέσει με την ΑΕΚ (4 βαθμούς) έχει την χειρότερη άμυνα και επίθεση. Σε περίπτωση ήττας από την Ένωση οι πιθανότητες πρόκρισης είναι λιγοστές καθώς θα πρέπει να κερδίσει τα εναπομείναντα τρία (3) παιχνίδια και οι πρωτοπόροι να χάσουν βαθμούς. Η Ταταμπάνια μετά την τελευταία ευρωπαϊκή αναμέτρηση έχει δώσει πέντε (5) λιγότερα παιχνίδια από την ΑΕΚ ενώ προέρχεται από δύο νίκες στις εγχώριες διοργανώσεις .

Ο αγώνας θα μεταδοθεί από την ιστοσελίδα ehftv.com κάνοντας απλά εγγραφή .

Διαιτητές: Miljan Vesovic & Novica Mitrovic από το Μαυροβούνιο

Βαθμολογία 4ου ομίλου:

    1. Nimes (Γαλλία): 9
    2. Pelister (Β.Μακεδονία): 8
    3. Sporting (Πορτογαλία): 7
    4. Kadetten (Ελβετία): 6
    5. AEK (Ελλάδα): 4
    6. Tatabanya (Ουγγαρία) : 2

 

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ