Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Τέλος ο Γιάννης Σφαιρόπουλος

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αποτελεί απο εχθές το βράδυ παρελθόν απο τον πάγκο της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Έλληνας τεχνικός πλήρωσε την κακή πορεία της ομάδας φέτος στην Ευρώπη ενώ ο αποκλεισμός  απο το κύπελλο Ισραήλ τον απομάκρυναν απο την ομάδα .

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πλέον δεν είναι στον πάγκο της Μακάμπι Τελ Αβίβ αφού η ομάδα απο το Ισραήλ ανακοίνωσε την αποδέσμευση του εχθές το βράδυ έπειτα απο 3 γεμάτα χρόνια στην ομάδα.

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού ήταν σε δυσχερή θέση την φετινή σεζόν αφού η ομάδα δεν τα πήγαινε καλά στην Euroleague και μετά τον αποκλεισμό απο το κύπελλο η διοίκηση παρά την αρχική στήριξη της αποφάσισε να προβεί στην απόλυση του απο τον πάγκο της ομάδας με τις αντιδράσεις του κόσμου να πληθαίνουν όλο και πιο πολύ.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος βρισκόταν στον πάγκο της Μακάμπι από τον Νοέμβριο του 2018, αντικαθιστώντας τότε τον Νέβεν Σπάχια. Κατά την διάρκεια της παρουσίας του η “Ομάδα του Λαού” κατέκτησε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα (2019, 2020 και 2021), ένα Κύπελλο και δύο Λιγκ Καπ, με τον Έλληνα προπονητή να αλλάζει την εικόνα της. Η φετινή σεζόν ωστόσο δεν εξελίχθηκε όπως περίμεναν στη Μακάμπι, με τον Σφαιρόπουλο να πληρώνει το “μάρμαρο” για την άσχημη πορεία της. Μαζί του αποχώρησε και ο άμεσος συνεργάτης του εδώ και πολλά χρόνια, Βασίλης Γεραγωτέλης.

Οι ιδιοκτήτες συναντήθηκαν σήμερα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο προπονητής πρέπει να αποχωρήσει από τα καθήκοντά του” αναφέρει η ανακοίνωση της Μακάμπι, που μιλάει με κολακευτικά λόγια για τον έμπειρο τεχνικό .

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ