Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Στη Δανία για το πρώτο βήμα!

Στην πόλη Χέρνινγκ της Δανίας βρίσκεται από χθες το απόγευμα η αποστολή του ΠΑΟΚ για τον πρώτο αγώνα με την Μίντιλαντ για το Europa Conference League (19:45, COSMOTE SPORT 3 HD) στη νοκ άουτ φάση που δίνει πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης.

 

Οι «ασπρόμαυροι» προέρχονται από ένα μεγάλο σερί αήττητων αγώνων (12 νίκες-2 ισοπαλίες) τους τελευταίους 2,5 περίπου μήνες και δείχνουν να είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένοι. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατέληξε στο σχήμα και τα πρόσωπα που του δίνουν αυτά που θέλει στο γήπεδο, κάτι που φαίνεται και στα θετικά αποτελέσματα της ομάδας.

Το κλίμα και η διάθεση όλων στον «Δικέφαλο» όπως είναι φυσιολογικό είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα χωρίς όμως να χάνεται η πνευματική συγκέντρωση που απαιτείται για τόσο σημαντικά παιχνίδια. Άλλωστε οι λέξεις «νοοτροπία» και «ισορροπία» πρωταγωνιστούν στο λεξιλόγιο του Ρουμάνου τεχνικού.

Αγωνιστικά τώρα, δεν αναμένεται να δούμε αλλαγές σε σχηματισμό ή πρόσωπα. Στη σκανδιναβική χώρα ταξίδεψαν οι εξής 24 ποδοσφαιριστές: Πασχαλάκης, Ζ. Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Λύρατζης, Τέιλορ, Μιχάι, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σίντκλεϊ, Γιαξής, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Ντόουγκλας, Ελ Καντουρί, Σοάρες, Μπίσεσβαρ, Μιτρίτσα, Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ, Τσόλακ, Κούτσιας και Γκορντεζιάνι. 

Εκτός αποστολής έμεινε ο πρώτος σκόρερ της Super League Γιασμίν Κούρτιτς όπως και στην κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, αλλά στις θέσεις των χαφ υπάρχει πληρότητα πια στο υπάρχον ρόστερ. Απών θα είναι και ο τιμωρημένος Γιάννης Μιχαηλίδης όπως και ο Τόμας Μουργκ που ένιωσε ενοχλήσεις και έμεινε στη Θεσσαλονίκη. Στη διάθεση του προπονητή του όμως θα είναι μετά από αρκετό καιρό ο Ομάρ Ελ Καντουρί, χωρίς όμως να αναμένεται να χρησιμοποιηθεί. Ο Λουτσέσκου πήρε μαζί του και κάποιους παίκτες από τη Β’ ομάδα και συγκεκριμένα τους Ταλιχμανίδη, Κουλιεράκη, Γιαξή και Γκορντεζιάνι για να έχει περισσότερες επιλογές σε έναν εκτός Ελλάδος αγώνα όπου μπορεί να προκύψουν και ανεπιθύμητα προβλήματα της τελευταίας στιγμής.

Οι βασικοί 11 στους οποίους φαίνεται να καταλήγει ο Ρουμάνος είναι οι Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Αουγκούστο, Μιτρίτσα (ή Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς και Άκπομ.

Το παιχνίδι θα γίνει στο γήπεδο MCH Αρένα της πόλης Χέρνινγκ που βρίσκεται στην κεντρική Δανία και θα διευθύνει ο Άγγλος Κρεγκ Πάουσον, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Λι Μπετς, Ίαν Χάσιν και 4ο τον Ρόμπερτ Τζόουνς.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ