Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Η Alpine παρουσίασε την Α522

Η Γαλλική ομάδα παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο μέσω διαδικτυακής εκδήλωσης. Είναι εμφανής η αλλαγή στο χρώμα, μετά από μια νέα χορηγική συμφωνία με την εταιρεία νερού BWT, της οποίας η επωνυμία και το εμβληματικό ροζ χρώμα εμφανίζονται στο μπροστινό φτερό, στα πλαϊνά και στο πίσω μέρος.

Μετά από έναν χειμώνα ευρύτερων αλλαγών στην ομάδα, την θέση του CEO ανέλαβε ο Laurent Rossi, ο οποίος προχώρησε στην αντικατάσταση του επικεφαλής Marcin Budkowski, με τον πρώην διευθυντή της Aston Martin, Otmar Szafnauer.

Ο Rossi αναφέρει ότι ο ελάχιστος στόχος για την Alpine φέτος είναι και πάλι η πέμπτη θέση, αλλά ανυπομονεί να πάει καλύτερα.

«Έχουμε πολλαπλές φιλοδοξίες», είπε σχετικά με τον στόχο για την επόμενη σεζόν. «Πέμπτη θέση είναι το ελάχιστο που πρέπει να στοχεύσουμε μετά την περσινή απόδοση».

«Μέχρι στιγμής έχουμε πετύχει τους στόχους μας και είμαστε ευχαριστημένοι με την πρόοδο που επιδεικνύουμε, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές ότι φέτος όλα είναι ανοιχτά. Δεν ξέρουμε πού θα φτάσουμε μέχρι πάμε όλοι στην πίστα».

«Ωστόσο, αυτό που όλοι πρέπει να έχουμε κατά νου είναι ότι το που ξεκινάμε δεν είναι σημαντικό, είναι το που τελειώνουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε βελτίωση, στοχεύοντας την πρόοδο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους».

Η Alpine συνεχίζει με το ίδιο δίδυμο πιλότων, που αποτελείται από τον Fernando Alonso και τον Esteban Ocon. Παρών στην παρουσίαση του νέου μονοθεσίου ήταν και ο Otmar Szafnauer.

«Πιστεύω ακράδαντα στο πάθος, την ομαδική εργασία και το σεβασμό για το άτομο», είπε. «Πρέπει να είμαστε παθιασμένοι με αυτό που κάνουμε, ανεξάρτητα από το καθήκον».

«Το κλειδί για την επιτυχία μιας ομάδας θα είναι πάντα η ομαδική εργασία. Θα ελέγχουμε ό,τι μπορούμε να ελέγξουμε, θα απολαύσουμε το ταξίδι μας και θα απολαύσουμε τους αγώνες γιατί αυτό είμαστε εδώ για να κάνουμε».

«Ως ομάδα, είμαστε όλοι αγωνιστές και γι’ αυτό απολαμβάνουμε τη δουλειά μας στη Formula 1. Με αυτό το πάθος και την ομαδική δουλειά, ξέρω ότι η επιτυχία θα έρθει».

Στους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν, η ομάδα θα παρουσιαστεί με ροζ χρώμα σε όλο το μονοθέσιο, προς τιμήν του νέου χορηγού της.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ