Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Champions League: Στο Παρίσι αντί για την Αγία Πετρούπολη η έδρα του τελικού

H UEFA προχώρησε σήμερα σε αλλαγή έδρας του τελικού Champions League 2022 λόγω της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλά και της γενικότερης κατάστασης που συμβαίνει στην Ρωσία αυτήν την εποχή.

Η UEFA πριν λίγο ενημέρωσε πως άλλαξε η έδρα του τελικού Champions League 2022 και απο την Αγία Πετρούπολη (Gazprom Arena) που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις 28.05 θα πραγματοποιηθεί τελικά στο Παρίσι την ίδια ημερομηνία λόγω της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και της κατάστασης στην Ρωσία.

Η εκτελεστική επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου σε έκτακτη γενική συνέλευση που διεξάχθηκε την Παρασκευή (25/02) αποφάσισε να προχωρήσει στην αλλαγή της έδρας του τελικού . Η Αγία Πετρούπολη κρίθηκε ακατάλληλη λόγω του κλίματος στην Ρωσία αυτήν την περίοδο με την εισβολή Ρωσικού στρατού στην Ουκρανία και θα διεξαχθεί την ίδια ημερομηνία στο Παρίσι .

Η UEFA σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη (24/02) επισήμανε ότι συμμερίζεται τη σημαντική ανησυχία της διεθνούς κοινότητας για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της προς τους Ουκρανούς.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ