Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Ο τρόπος διεξαγωγής των πλέι οφ & των πλέι άουτ

Ώρα για πλέι οφ και πλέι άουτ στη Super League, τα οποία θα κρίνουν τον πρωταθλητή, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, αλλά και τις ομάδες που θα υποβιβαστούν.

 

Οι ομάδες που θα αγωνιστούν στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ είναι οι 6 πρώτες της βαθμολογίας.

Πρόκειται για τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον Άρη, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Παίζουν όλοι με όλους, δηλαδή ένα μίνι πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών. Βάσει της κατάταξης της Ελλάδας στο ranking της UEFA η χώρα μας βγάζει 4 ομάδες στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα. H ομάδα που θα τερματίσει 1η θα πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, ενώ οι άλλες 3 ομάδες το εισιτήριο για τα προκριματικά του Conference League.

Μοναδική περίπτωση να μην δώσει 4 ευρωπαϊκά εισιτήρια το πρωτάθλημα, είναι η Λαμία να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας. Οι Φθιώτες αγωνίζονται στα ημιτελικά με τον Παναθηναϊκό, ενώ το άλλο ζευγάρι είναι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ.

 

Όσο για τα πλέι άουτ, θα αγωνιστούν οι υπόλοιπες ομάδες της Super League, από την έβδομη θέση δηλαδή μέχρι την τελευταία ομάδα.

Σε αντίθεση με τα πλέι οφ, εδώ υπάρχει μόνο ένας γύρος και όχι δύο. Με την υποσημείωση πώς οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 7-10 (ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός και Βόλος) θα δώσουν τέσσερα ματς στην έδρα τους και τρία μακριά από αυτές. Το αντίστροφο ισχύει για τις ομάδες που θα τερματίσουν από το 11 ως και το 14 (Ιωνικός, Ατρόμητος, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης).

Ο τελευταίος υποβιβάζεται απευθείας στη Super League 2, ενώ ο προτελευταίος θα αντιμετωπίσει σε αγώνα μπαράζ την ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη στη Superleague 2.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ