Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ενός κακού μύρια έπονται

Συνεχίζονται οι κυρώσεις σε βάρος του Ρομάν Αμπράμοβιτς λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Κυρώσεις που έχουν πλέον άμεσο αντίκτυπο και στην Τσέλσι, την ομάδα του Ρώσου επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα η βρετανική κυβέρνηση, με απόφαση του Μπόρις Τζόνσον, «παγώνει» τα περιουσιακά στοιχεία του ισχυρού άνδρα των «μπλε» στην Αγγλία. Ως αποτέλεσμα, η Τσέλσι βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές συνέπειες. Μπορεί ο Αμπράμοβιτς να μην ήταν στους πρώτους στόχους των ατόμων που θα υποστούν τις οικονομικές συνέπειες του πολέμου. Αυτό άλλαξε άρδην από σήμερα.

Τα υπέρ και τα κατά

Αρχικά, να αναφέρουμε πως λόγω ειδικής άδειας που αιτήθηκε ο σύλλογος θα μπορεί να συνεχίζει να αγωνίζεται στις διοργανώσεις που μετέχει χωρίς πρόβλημα. Επιπλέον, θα μπορεί ακόμα να λαμβάνει τα χρήματα που έχουν συμφωνηθεί για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Όπως και να υπάρχει η δυνατότητα για τους κατόχους διαρκείας να παρακολουθούν τα παιχνίδια από κοντά.

Ωστόσο, δεν θα μπορεί να πουλήσει νέα εισιτήρια για τους αγώνες ούτε εμπορικό υλικό της ομάδας. Άλλωστε, μετά το άκουσμα της είδησης η μπουτίκ της ομάδας έκλεισε. Τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ όμως. Επεκτείνονται και στο αγωνιστικό κομμάτι. Ως εκ τούτου, οι «μπλε» δεν θα μπορούν να αγοράσουν νέους παίχτες μέχρι νεοτέρας. Επιπρόσθετα, δεν μπορεί να προβεί σε ανανεώσεις συμβολαίων παιχτών. Το τελευταίο δημιουργεί σημαντικό ζήτημα καθώς τα συμβόλαια των Ρίντιγκερ, Αθπιλικουέτα και Κρίστενσεν λήγουν προσεχώς. Και αν για τον τελευταίο πληθαίνουν τα σενάρια που τον θέλουν να υπογράφει στην Μπαρτσελόνα, δεν ισχύει το ίδιο για τους άλλους δύο.

Μπλόκο στην αγοραπωλησία 

Τελευταίος περιορισμός, στον οποίο, μπορεί να μπει κάποιος αστερίσκος είναι ότι ο Αμπράμοβιτς δεν μπορεί να πουλήσει την ομάδα. Θυμίζουμε πως μετά το ξέσπασμα του πολέμου και τις πιέσεις που δέχθηκε ο επιχειρηματίας αποφάσισε να πουλήσει την Τσέλσι έναντι 3-4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο αστερίσκος έχει να κάνει με την ανακοίνωση που ακολούθησε από το Τμήμα Ψηφιακού Κόσμου, Πολιτισμού, ΜΜΕ και Αθλητισμού της χώρας.

«Παρότι η τρέχουσα άδεια δεν επιτρέπει την πώληση του συλλόγου, η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε μια πώληση και θα εξέταζε μια αίτηση για μια νέα άδεια που την επιτρέπει. Τα οφέλη δεν μπορεί να τα καρπωθεί το τιμωρημένο άτομο, όσο υπόκειται σε κυρώσεις», αναφέρει η ανακοίνωση μεταξύ άλλων. Όπως γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, το μέλλον για τα «λιοντάρια» διαγράφεται θολό. Μένει να δούμε αν τα πράγματα θα βελτιωθούν στη συνέχεια ή αν θα υπάρξουν και άλλες ποινές που θα επηρεάσουν τη ζωή της ομάδας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ