Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι (δέκα) μέρες της κρίσης ήρθαν!

Πρεμιέρα σήμερα στα Play Off της Superleague Interwetten με τους έξι “μονομάχους” να ρίχνονται από σήμερα στη μάχη, κυρίως για την έξοδο στην Ευρώπη, μιας και πάνω-κάτω το πρωτάθλημα έχει κριθεί. Στα Play Off όπως είναι γνωστό συμμετέχουν κατά βαθμολογική σειρά οι: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρης, Παναθηναϊκός και ΠΑΣ Γιάννινα. Για την πρώτη αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος τα ζευγάρια έχουν ως εξής και κατά χρονική σειρά διεξαγωγής: Ολυμπιακός-Άρης (19:00), Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (19:30) και ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα (21:30). Πάμε να δούμε τι μπορεί να περιμένει κανείς από αυτά τα ματς και το πώς αναμένεται να παραταχθούν τα ζευγάρια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ (19:00 novasports prime)

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός υποδέχεται την ομάδα που του έσπασε το αήττητο μόλις την προηγούμενη Κυριακή. Ένας Ολυμπιακός, που σε καμία περίοδο του πρωταθλήματος δεν έπεισε (και εννοώ με την απόδοσή του) ότι η διαφορά στη βαθμολογία αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, θέλει να ξεκινήσει με νίκη τη διαδικασία για να μην μειωθεί η διαφορά στους 9 βαθμούς πριν μπει στα τρία συνεχόμενα ντέρμπι. Οπότε θέλει το 2/2 με Άρη και ΠΑΣ ώστε να κρατήσει τη διαφορά τουλάχιστον στο +12. Κι από ‘κει και έπειτα ό,τι δώρο τού κάνουν οι άλλοι, καλοδεχούμενο! Από την άλλη, η ομάδα του Χερμάν Μπούργος, με ανεβασμένη ψυχολογία από το τρίποντο της περασμένης αγωνιστικής και το σπάσιμο της παράδοσης 12 χρόνων χωρίς νίκη με τον σημερινό αντίπαλο θα είναι πιο απελευθερωμένη. Η αποστολή του Ολυμπιακού δεν έχει κάποια μεγάλη απουσία (απουσιάζουν Φορτούνης, Κουντέ, Ονιεκούρου) και η ενδεκάδα που αναμένεται να παραταχθεί είναι η εξής: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρεάμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά, Μ’ Βιλά, Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας, Καρβάλιο και Ελ Αραμπί. Για τον Άρη εκτιμώ ότι η ενδεκάδα του θα σχηματιστεί ως ακολούθως: Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Ματίγια, Σάσα, Ν’ Ντιαγέ, Πάλμα, Ιτούρμπε και Καμαρά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΕΚ (19:30 Cosmotesport 1)

Το αθηναϊκό ντέρμπι που θα διεξαχθεί στο “Απόστολος Νικολαΐδης” αναμένεται να κεντρίσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και βαθμολογικά αλλά και από άποψη μαχητικότητας και ανταγωνιστικότητας. Ο Παναθηναϊκός είναι σε αρκετά καλή κατάσταση τελευταία με έντονα τρεξίματα και επιθετικότητα στο παιγνίδι του. Μεγάλη απώλεια ωστόσο σε αυτό το αγωνιστικό προφίλ αποτελεί ο Ιωαννίδης. Ο νεαρός φορ προσέδωσε μεγάλη αθλητικότητα στην μπροστά ζώνη για τους σημερινούς γηπεδούχους και η απουσία του εκτιμώ ότι θα είναι αισθητή σήμερα. Η ΑΕΚ, από την άλλη, με την νίκη της την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας κόντρα στην Τρίπολη κέρδισε ηρεμία σε μια περίοδο έντονης -και καθόλου άδικης- αμφισβήτησης των πάντων. Εκτιμώ ότι η ΑΕΚ κουβαλάει μεγάλο άγχος και το βγάζει στο παιγνίδι της αυτό. Δεν βλέπω κάποια ομάδα ως φαβορί όμως θεωρώ ότι μπορεί να σπρώξει ο κόσμος του Παναθηναϊκού σε μια δύσκολη κατάσταση. Εκτιμώ ότι το τριφύλλι θα κατεβεί μεΑ την εξής ενδεκάδα : Διούδης, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Σάντσες, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Μαουρίσιο, Βιγιαφανες, Αϊτόρ, Παλάσιος και Καρλίτος. Από την άλλη, βλέπω την ΑΕΚ να ξεκινά με: Στάνκοβιτς, Μισελέν, Μήτογλου, Τζαβέλλα, Μοχαμάντι, Σιμόες, Γέβτιτς, Μάνταλος, Γκαρσία, Τσιούμπερ και Αραούχο.

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (21:30 novasports prime)

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά την νίκη επί της Γάνδης ο ΠΑΟΚ, υποδέχεται σήμερα το βράδυ τον ελλιπή ΠΑΣ Γιάννινα στο στάδιο της Τούμπας. Οι γηπεδούχοι θέλουν να διεκπεραιώσουν αυτόν τον αγώνα με όσες λιγότερες απώλειες γίνεται τόσο αγωνιστικές όσο και βαθμολογικές. Από την άλλη ο ΠΑΣ κατεβαίνει με 17 παίκτες και χωρίς τον Ηρακλή Μεταξά με το έργο του να είναι εκ των πραγμάτων δύσκολο. Ο ΠΑΟΚ έχει από την πλευρά του να διαχειριστεί τις απουσίες των Πασχαλάκη, Ινγκασον, Βιειρίνια και Ελ Καντουρί ενώ από την άλλη ο Θανάσης Στάικος, που θα είναι στη θέση του Ηρακλή Μεταξά, δεν μπορεί να υπολογίζει στους Σάλιακα, Πίρσμαν, Καραχάλιο, Λιάσο, Κόντε, Ποζνάνσκι, Καραγιάννη, Κύρκο και Αθανασίου. Οι γηπεδούχοι αναμένεται να παραταχθούν με τους Ζ. Ζίφκοβιτς, Σάστρε, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίντκλει, Κούρτις, Σοάρες, Α. Ζίφκοβιτς, Ζαμπά Μουργκ και Τσόλακ. Από την άλλη, ο ΠΑΣ με τα “μετρημένα κουκιά” αναμένεται να παραταχθεί με: Λοντίγκιν, Οικονομόπουλο, Κάργας, Εραμούσπε, Ρίζος, Σιόντης, Στάνκο, Μπρένερ, Ντομίνχες, Μορέιρα και Περέα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ