Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

GP Μπαχρέιν – Qualifying: Pole Position για τον Leclerc!

Η Ferrari μπήκε στην νέα εποχή της Formula 1 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Ο Leclerc θα εκκινήσει τον αγώνα από την πρώτη θέση. Δεύτερο στο όριο ο Verstappen, τρίτος ο εξαιρετικός Sainz. Προβληματίζει η Mercedes, την έκπληξη η Haas και η Alfa Romeo.

Στο Q1, οι δυο Ferrari έδειξαν τις διαθέσεις τους, καθώς βρέθηκαν στο 1-2, με τον Verstappen στην τρίτη θέση. Εκτός συνέχειας έμειναν οι δυο Aston Martin, ο Latifi, o Tsunoda και ο Ricciardo, με την McLaren να βρίσκεται στα χαμηλά.

Στο Q2, o Gasly πέρασε οριακά στο Q3, καθώς στην τελευταία του προσπάθεια έβγαλε έκτος τον Ocon. Στην κορυφή, ο Verstappen βρέθηκε στην πρώτη θέση, με τις δυο Ferrari στις θέσεις 2-3. Εκτός συνέχειας της διαδικασίας έμειναν και οι Schumacher, Norris, Albon και Zhou.

Στο Q3, η πρώτη προσπάθεια έκλεισε με την Ferarri στο 1-2, ο Sainz κρατούσε την πρώτη θέση, ο Leclerc ακολουθούσε στην δεύτερη θέση, ενώ ο Verstappen ήταν τρίτος με ελάχιστη διαφορά. Στην δεύτερη προσπάθεια με φρέσκο σετ μαλακής γόμας, ο Leclerc βελτίωσε τον χρόνο του, περνώντας στην πρώτη θέση. Ο Verstappen πάλεψε για να κατακτήσει την Pole Position, αλλά ο Ολλανδός ήταν μόλις 30 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός. Ο Sainz δεν κατάφερε να βελτιώσει αρκετά, με τον Ισπανό να πέφτει στην τρίτη θέση. Φοβερή εμφάνιση από τον Bottas, ο οποίος κατέκτησε την έκτη θέση με την Alfa Romeo, ενώ τεράστια έκπληξη πραγματοποίησε o Magnussen με την Haas, καθώς κατέκτησε την έβδομη θέση. Hamilton και Russell, κατέληξαν στην πέμπτη και ένατη θέση αντίστοιχα.

Αναλυτικά το Grid έτσι όπως διαμορφώθηκε:

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ