Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

“Τρίποντο” ελπίδας με Ντάουντα!

Σημαντικό “τρίποντο” για τον Απόλλων Σμύρνης, που χάρη στο γκολ του Ντάουντα, ξεπέρασε το εμπόδιο του Παναιτωλικού και συνεχίζει να ελπίζει…

Σε ένα ματς χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό στο πρώτο μέρος, αλλά αισθητά βελτιωμένο στο δεύτερο, ο Απόλλων Σμύρνης πήρε την νίκη και τους πολύτιμους τρεις βαθμούς που χρειαζόταν, για να μειώσει την διαφορά από την Λαμία. Από την άλλη για τους Αγρινιώτες αυτή ήταν η 2η σερί ήττα στα Play out, μετά την εντός έδρας απέναντι στην Λαμία (1-2).

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την κατοχή και να προσπαθούν να απειλήσουν, χωρίς να το καταφέρνουν αποτελεσματικά. Η σέντρα του Ντουάρτε στο 8′ ήταν καλή, αλλά ο Ντίας δεν ήρθε σε επαφή με την μπάλα. Το αξιοσημείωτο στο πρώτο μέρος ήταν, πως μέχρι το 25′ δεν υπήρξε καμία τελική προσπάθεια. Οι γηπεδούχοι μέσα σε ένα λεπτό, απείλησαν με δύο κεφαλιές του Άλβες και του Φατιόν αντίστοιχα, δημιουργώντας κίνδυνο στην εστία του Σόρτσαν.

Στο 33′ ο Παναιτωλικός προσπάθησε να πατήσει με αξιώσεις στην περιοχή του Απόλλωνα, αλλά η τελική πάσα του Αποσταλάκη δεν ήταν αποτελεσματική. Η απάντηση του Απόλλωνα ήρθε στο 34′, μετά από μια ασταθή επέμβαση του Ανέστη και ο Ντάουντα έκανε το 1-0, παίρνοντας το “ριμπάουντ” από την κεφαλιά του (μετά από σέντρα του Ντεντάκη). Η τελευταία σημαντική στιγμή του ματς, ήταν για τον Παναιτωλικό, αλλά ο Μεντόσα είδε τον Σόρτσαν να αντιδρά στην προσπάθεια του.

Το δεύτερο μέρος, είχε ως πρώτη φάση την κεφαλιά του Ντομίνγκες στο 50′, που όμως κατέληξε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ιωαννίδης είδε τον Ανέστη να αποκρούει την προσπάθεια του στην αριστερή γωνία της εστίας. Για το επόμενο 20λεπτο η πρωτοβουλία των κινήσεων, άνηκε στους Αγρινιώτες, χωρίς να παίρνουν αυτό που επιθυμούν. Όμως από το 70′ και μετά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φέρουν το ματς στον ρυθμό τους, ώστε να κρατήσουν το προβάδισμα.

Στο 79′, οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν την εντυπωσιακή επέμβαση του Σόρτσαν για να κρατήσουν το πολυπόθητο 1-0. Παρά, λοιπόν τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων, το γκολ δεν ήρθε και ο Απόλλωνας κατέκτησε μια σημαντική νίκη στο κυνήγι που κάνει για την παραμονή του στην κατηγορία.

Ενδεκάδες 

Απόλλων Σμύρνης (Μ. Τεννές): Σορτσαν, Ντεντάκης, Βιτλής, Μπρούνο Άλβες, Ντομίνγκες, Κάστρο, Μαρτίνες (63′ Τσίμπσα), Φατιόν, Σλίβκα, Ντάουντα (70′ Τσιλούλης), Ιωαννίδης (85′ Εμπακογκού)

Παναιτωλικός (Γ. Αναστασίου): Ανέστης, Κορνέλιους, Αντούνιες, Λάρσον (46′ Μπακαδήμας), Αποστολάκης, Βαρόνε (63′ Νταγκό), Μάρτεσον, Ντουάρτε (75′ Μόρσεϊ), Ντίαζ, Μεντόσα (75′ Φλόρες), Καρέλης (63′ Βέργος)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ