Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Μπενφίκα – Λίβερπουλ 1-3: Με το ένα πόδι στα ημιτελικά του Champions League η Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ κατάφερε και κέρδισε στο στάδιο Νταλούζ την Μπενφίκα βάζοντας έτσι τα θεμέλια για να πάρει αυτή το εισιτήριο για τα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.   

Με 1-3 επικράτησαν οι κόκκινοι την Μπενφίκα του Βλαχοδήμου πηγαίνοντας έτσι με αβαντάζ την επόμενη εβδομάδα στο Άνφιλντ. Σκόρερς των γκολ οι Ντίαζ, Κονατέ, Μανέ για την Λίβερπουλ και Νουνιές για την Μπενφίκα.

Η Λίβερπουλ καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο

Η ομάδα του Κλόπ ήταν καλύτερη σε γενική εικόνα από την Μπενφίκα στο πρώτο μέρος δείχνοντας από την αρχή τα δόντια της. Στο 9′ η πρώτη καλή ευκαιρία για τους κόκκινους  με τον Σαλάχ να βγαίνει απέναντι από τον Βλαχοδήμο αλλά ο Οταμέντι με τάκλιν σώζει την ομάδα του βγάζοντας την μπάλα κόρνερ. Στο 12′ ο Κειτά απειλεί ξανά από πλευράς Λίβερπουλ με σουτ εντός της περιοχής αλλά ο Έλληνας κίπερ κράτησε ανέπαφη την εστία του. Το ρόδι κατάφεραν και έσπασαν οι κόκκινοι στο 17′ μετά από κόρνερ και την αυτοκρατορική κεφαλιά του Κονατέ.

Η Μπενφίκα την πρώτη της καλή ευκαιρία την έκαναν στο 23′ με τον Έβερτον να αστοχεί από πλάγια θέση.

Οι παίκτες του Κλόπ βρήκαν και δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο στο 34′. Με τον Ντιαζ να κάνει την ασίστ και τον Μανέ να σκοράρει.

Ανέβασαν ρυθμό οι Πορτογάλοι στο δεύτερο μέρος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους αφού κατάφεραν και μείωσαν στο 49′ μετά το λάθος διώξιμο του Κονατέ εκμεταλλευόμενος ο Νούνιεζ σκόραρε για το 1-2.

Στο 60′ η Μπενφίκα σαφώς ανεβασμένη μετά το γκολ που πετύχαν βγήκαν σε γρήγορη αντεπίθεση αλλά κόπηκε από τον Φαμπίνιο.

Το γκολ τελικά το βρήκε η Λίβερπουλ στο 87′ με τον Ντίαζ διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 1-3

Οι παίκτες του Κλόπ πηγαίνουν με ψυχολογία στο Ντέρμπι με την Μάντσεστερ Σίτι που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον πρωταθλητή της Αγγλίας.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Μπενφίκα (Νέλσον Βερίσιμο): Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο, Οταμέντι, Βερτόνχεν, Γκριμάλντο, Σίλβα, Βάιγκλ, Τααράμπτ (70’ Μεϊτέ), Έβερτον (82’ Γιάρεμτσουκ), Ράμος (86’ Μάριο), Νούνιες

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (89’ Γκόμεζ), Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Κεϊτά (89’ Μίλνερ), Τιάγκο (61’ Χέντερσον), Ντίας, Μανέ (61’ Φιρμίνο), Σαλάχ (61’ Ζότα)

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ