Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ιστορικό παιχνίδι στο «Βελοντρόμ»

Την πιο μεγάλη μάχη, μέχρι την επόμενη, δίνει απόψε (22:00, COSMOTE SPORT 2 HD) ο μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ΠΑΟΚ, ο οποίος φιλοξενείται από την Μαρσέιγ στο περίφημο γήπεδο «Βελοντρόμ» της Μασσαλίας για τα προημιτελικά του Europa Conference League. 

 

Το ταξίδι που ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου Αυγούστου στο Δουβλίνο με την ήττα από την Μποέμιαν (2-1), συνεχίζεται για τον «Δικέφαλο του Βορρά» με επόμενο σταθμό τη Νότια Γαλλία και το λιμάνι της Μασσαλίας. Μία πόλη στην οποία υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο, κάτι που θα δώσει έναν παραπάνω αέρα αισιοδοξίας στον ΠΑΟΚ που θα έχει έτσι κι αλλιώς τη συμπαράσταση 3.300 φίλων του από Ελλάδα και Ευρώπη.

Η κατάσταση στο ασπρόμαυρο στρατόπεδο είναι πάρα πολύ καλή, καθώς οι συνεχόμενες επιτυχίες έχουν φέρει έναν άνεμο αισιοδοξίας, η παρουσία όμως του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι αυτή που συγκρατεί τα μυαλά των ποδοσφαιριστών του στο έδαφος. Οι Θεσσαλονικείς ούτως ή άλλως θα αγωνιστούν με τον τίτλο του αουτσάιντερ, καθώς απέναντί τους θα βρουν την κάτοχο του πρώτου Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 1992-93, αλλά και μία ομάδα που έχει σαφώς μεγαλύτερες διακρίσεις να επιδείξει σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μοναδικός απών για τους φιλοξενούμενους ο μεγάλος άτυχος της φετινής περιόδου (δεύτερος κατά σειρά μετά τον Νέλσον Ολιβέιρα) Γιάννης Μιχαηλίδης, ο οποίος υποβλήθηκε σε εγχείριση στο τραυματισμένο του γόνατο και έχει πλέον ξεκινήσει το μακρύ ταξίδι της αποθεραπείας.

Στη διάθεση του Ρουμάνου τεχνικού είναι εδώ και λίγες μέρες και ο Αλεξάντρου Μιτρίτσα που ξεπέρασε πλήρως το στάδιο ανάρρωσης από τον κορωνοϊό. Η αποστολή αποτελείται από όσους έχουν δηλωθεί στη λίστα των ευρωπαϊκών αγώνων οι οποίοι θα ριχθούν στη μεγάλη αποψινή μάχη.

Η Μαρσέιγ προέρχεται από επιβλητική εκτός έδρας νίκη για την 30ή αγωνιστική της Ligue 1 κόντρα στην Σεντ-Ετιέν με 2-4 την περασμένη Κυριακή (3/4), αποτέλεσμα που τη διατήρησε στη 2η θέση, 12 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν και 3 πάνω από την 3η της βαθμολογίας Ρεν. Ο δε ΠΑΟΚ γνώρισε μετά από ένα σερί 16 αήττητων αγώνων την ήττα από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των playoffs της Super League. Παρόλα αυτά η ομάδα της Θεσσαλονίκης δε νιώθει να απειλείται στο δρόμο για την κατάληψη επίσης της 2ης θέσης της τελικής κατάταξης του ελληνικού πρωταθλήματος.

Διαιτητής της συνάντησης ορίστηκε από την UEFA ο Πολωνός Σίμον Μαρτσίνιακ, κατηγορίας elite. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Σοκολνίτσκι και Λιστκιέβιτς, με τέταρτο τον Ρατσκόβσκι.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ