Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Στους Θεσσαλονικείς τα χαμόγελα – Ματσάρα στο ΟΑΚΑ

Σε ένα εντυπωσιακό ματς με έντονο ρυθμό, ο Άρης επικράτησε (1-2) στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ, για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ. Πάλμα με το “παρθενικό” του γκολ, Ρότα με “βολίδα” και Σάσα με κεφαλιά, έγραψαν την ιστορία της αναμέτρησης!

Με αυτό το αποτέλεσμα η ΑΕΚ πέφτει στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό στους 48 πόντους, ενώ ο Άρης αποκτά πλεονέκτημα δύο βαθμών για την κατάκτηση της 3ης θέσης και του ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Eξαιρετικός ήταν ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι δύο ομάδες απείλησαν με τα σουτ του Τσούμπερ και του Πάλμα στο 4′, να μην καταλήγουν στα δίχτυα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μαντσίνι σούταρε έξω από την περιοχή, με τον Τσιντώτα να βρίσκεται σε ετοιμότητα και να διώχνει. Η ΑΕΚ προσπάθησε να απαντήσει στο 9′, αλλά η κεφαλιά του Τσούμπερ, ήταν πολύ άστοχη. Το επιθετικό παιχνίδι και από τις δύο πλευρές συνεχίστηκε με τις προσπάθειες των Καμαρά και Μοχαμάντι στο 12′, να μην είναι αποτελεσματικές. Ο Αραούχο, με ένα μακρινό επικίνδυνο σουτ, προσπάθησε να σκοράρει, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Τσιντώτας, μπορεί να απέκρουσε εντυπωσιακά το φάουλ του Ματίγια στο 19′, όμως μετά από λίγα δευτερόλεπτα ο Πάλμα (έπειτα από κόρνερ), έστειλε την μπάλα στα δίχτυα εκμεταλλευόμενος λάθος του τερματοφύλακα της ΑΕΚ, για το 0-1 στο 20′. Ο Ρότα, παρόλα αυτά, έδωσε σύντομα την απάντηση και με ένα φανταστικό μακρινό σουτ, έκανε το 1-1 στο 28′! Μετά το γκολ, η ομάδα του Οφρυδόπουλου άσκησε ακόμη περισσότερη πίεση στον Άρη, χωρίς να μπορέσει να σκοράρει με τον Άμραμπατ στο 35′. Ο πολύ γρήγορος ρυθμός, συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όπου ο Σιμάνσκι έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στις καθυστερήσεις. Οι δύο πλευρές, έφταναν με μεγάλη ευκολία στην αντίπαλη περιοχή και θα μπορούσουμε να είχαμε περισσότερα από δύο γκολ στο 45λεπτο.

Ανάλογο ήταν και το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Η ΑΕΚ, προσπάθησε να απειλήσει με τις προσπάθειες του Κριχόβιακ στο 48′, και του Τσούμπερ στο 50′. Μετά από φάση διαρκείας στο 57′ στην περιοχή της ΑΕΚ, ο Σάσα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά και έκανε το 1-2 για τον Άρη. Η “Ένωση” βγήκε μπροστά, μετά την σέντρα, όμως το σουτ του Γκαρσία κατέληξε άουτ. Αραούχο και Μαντσίνι σούταραν στο 64′, χωρίς να ενοχλήσουν τους αντίπαλους τερματοφύλακες. Η καταπληκτική σέντρα του Γκαρσία στο 68′, έφτασε στον Σιμάσνκι, με τον Πολωνό να στέλνει την μπάλα απελπιστικά άουτ. Ο Γκαρσία, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Λε Ταλέκ προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά και να γίνει η χρυσή αλλαγή στο 70′, χωρίς να το καταφέρει!

Ο Μαντσίνι βγήκε στην κόντρα στο 78′, το σουτ του δεν ήταν καλό και σπατάλησε μια σπουδαία ευκαιρία για το τρίτο γκολ του Άρη. Ο Μπερτόγλιο, απείλησε στο 84′, με ένα σουτ που απέκρουσε ο Τσιντώτας και ο Τζαβέλλας απάντησε στο 86′ με μια αδύναμη προσπάθεια, που δεν έφερε κίνδυνο στον Κουέστα. Με τον ίδιο έντονο ρυθμό να μην σταματάει και την ΑΕΚ να θέλει να βρει την ισοφάριση, αλλά τον Κριχόβιακα να αστοχεί στο 94′, ολοκλήρωθηκε το ματς. Ένα παιχνίδι που βρήκε στο τέλος τον Άρη να χαμογελά και να κάνει ένα μεγάλο βήμα για την 3η θέση.

Αρχικές ενδεκάδες

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Τσιντώτας, Ρότα, Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Κριχόβιακ, Σιμάνσκι, Άμραμπατ, Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά, Γκάνεα, Φαμπιάνο, Μπεναλουάν, Σάσα, Πάλμα, Μαντσίνι, Ιτούρμπε, Ματίγια, Καμαρά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ