Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Βαριές ποινές περιμένουν Γιουβέντους και Νάπολι

Σύμφωνα με απόφαση του αθλητικού εισαγγελέα της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, οι δύο ομάδες είναι ένοχες για την υπόθεση υπερκοστολογημένων μεταγραφών. Ένα σκάνδαλο που ταλανίζει εδώ και καιρό το πολύπαθο ιταλικό ποδόσφαιρο.

Αρχικά να αναφέρουμε πως η Γιουβέντους και η Νάπολι δεν είναι οι μόνες ομάδες που κατηγορούνται για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Για την ακρίβεια, τόσο οι Έμπολι, Τζένοα, Σαμπντόρια, Πάρμα, Πίζα, Πεσκάρα, Προ Βερτσέλι, Κιέβο Βερόνα και Νοβάρα κάθισαν επίσης στο εδώλιο. Η έρευνα επικεντρώνεται σε 62 υποθέσεις που αφορούν τις αγωνιστικές περιόδους 2018/19, 2019/20 και 2020/21.

Έτσι, λοιπόν, ξεκίνησε την Τρίτη 12/4 και ώρα 10:30 στη Ρώμη το δικαστήριο για την πολυσυζητημένη υπόθεση. Ο αθλητικός εισαγγελέας της χώρας πρότεινε αυστηρές ποινές τόσο για τον Αντρέα Ανιέλι όσο και για τον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις. Ο πρόεδρος της Γιουβέντους είναι αντιμέτωπος με αποκλεισμό ενός έτους από το ποδόσφαιρο, ενώ ο ισχυρός άνδρας της Νάπολι ενδεχομένως να τιμωρηθεί με αποκλεισμό 11 μηνών. Επιπλέον, ανάμεσα στα υπόλογα πρόσωπα, ξεχωρίζουν τα ονόματα των Φάμπιο Παράτιτσι και Πάβελ Νέντβεντ. Ο πρώτος, πρώην αθλητικός διευθυντής της «Κυρίας» και νυν της Τότεναμ, ενώ ο δεύτερος, τωρινός αντιπρόεδρος των «μπιανκονέρι».

Επιπρόσθετα, οι εμπλεκόμενοι σύλλογοι δεν αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο κυρώσεων όπως αφαίρεση βαθμών ή απαγόρευση μεταγραφών. Αντιθέτως απειλούνται με βαριά χρηματικά πρόστιμα. Συγκεκριμένα, πρόστιμο ύψους 800.000 ευρώ για την Γιουβέντους και 392.000 ευρώ για τη Νάπολι.

Οι κατηγορίες για Νάπολι και Γιουβέντους

Οι «παρτενοπέι» κατηγορούνται για υπερκοστολόγιση στη μεταγραφή του Βίκτορ Οσιμέν από τη Λιλ το καλοκαίρι του 2020. Για την απόκτηση του Νιγηριανού σέντερ φορ, η Νάπολι έδωσε τον Ορέστη Καρνέζη, μαζί με τρεις ποδοσφαιστές από την ομάδα νέων του συλλόγου. Εντούτοις, επίσημως δηλώθηκε πως, η γαλλική ομάδα κατέβαλε 20 εκατομμύρια ευρώ για να τους αποκτήσει.

Από την άλλη μεριά η «Γιόυβε» κατηγορείται για 32 υποθέσεις συμβολαίων που εμφάνιζε «παραφουσκωμένα» ποσά. Η δοίκηση της ομάδας φέρεται να υπέπεσε σε φοροδιαφυγή μέσω ιδιωτικών συμβολαίων με παίχτες, που αφορούν μισθούς και μπόνους. Η νομική διαδικασία θα συνεχιστεί την Πέμπτη (14/4) και την Παρασκευή (15/4). Ωστόσο, η τελική απόφαση θα βγει μετά το Πάσχα.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ