Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Για το «sold out» στις επιτυχίες!

Μετά το sold out που ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ την περασμένη Τρίτη (12/4) για τα εισιτήρια του αποψινού αγώνα της Τούμπας (22:00, COSMOTE SPORT 2 HD), ο «Δικέφαλος του Βορρά» θέλει να πετύχει μια ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

 

Μπορεί το πρωτοεμφανιζόμενο Conference League να είναι η τρίτη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου και να μην έχει τη λάμψη του Champions ή του Europa League, δεν παύει ωστόσο να είναι ένας θεσμός που και χρήματα δίνει αλλά και δόξα καθώς είναι πανευρωπαϊκού επιπέδου.

Με αυτά τα δεδομένα ο ΠΑΟΚ που θα βρεθεί απόψε μπροστά σε μια πολύ μεγάλη πρόκληση θα δώσει τα πάντα για να ανατρέψει το 2-1 με το οποίο ηττήθηκε πριν από επτά βράδια στη Μασσαλία. Απέναντί του φυσικά η φημισμένη Μαρσέιγ που έχοντας τον τίτλο του φαβορί από τη στιγμή της κλήρωσης θα επιδιώξει να μην πέσει θύμα ενδεχόμενης έκπληξης έχοντας και το υπέρ της σκορ από τον πρώτο αγώνα.

Οι απουσίες σημαντικές για την πέμπτη της περσινής Ligue 1, αφού δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής τόσο ο προπονητής Χόρχε Σαμπαόλι, όσο και βασικοί ποδοσφαιριστές. Ο Ζέρσον που δέχθηκε κόκκινη κάρτα στην πρώτη αναμέτρηση αλλά και οι Ντιένγκ και Καμαρά που συμπλήρωσαν κίτρινες δε θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθεια του γαλλικού συλλόγου για πρόκριση στην επόμενη φάση. Παρόλα αυτά η ποιότητα της ομάδας είναι δεδομένη και γι’ αυτό δε θα πρέπει οι παίκτες του ΠΑΟΚ να επαναπαυθούν σε καμία περίπτωση. Εκτός αποστολής έμεινε τελικά και ο πρώτος σκόρερ φέτος της Μαρσέιγ Αρκάντιους Μίλικ, καθώς έχασε αρκετές προπονήσεις τις τελευταίες ημέρες. Οι 20 παίκτες που ταξίδεψαν στην ελληνική συμπρωτεύουσα είναι οι: Μανταντά, Λόπες, Ενγαπαντουεντμπού, Σαλιμπά, Τσαλέτα-Τσαρ, Κολάσινατς, Λιρόλα, Πέρες, Μουστιέρ, Μαντί, Γκεγιέ, Ρονζιέρ, Γκεντουζί, Μπερτέλι, Πίτου, Μπακαμπού, Παγέτ, Αρίτ, Ουντέρ, Μπεναγιά.

Από την άλλη οι γηπεδούχοι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να έχουν στη διάθεσή τους και για τη σημερινή ρεβάνς τους παίκτες που ήταν στο όριο των κίτρινων καρτών. Μοναδικό όνομα στο απουσιολόγιο του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι του Γιάννη Μιχαηλίδη που βρίσκεται πλέον στο στάδιο της αποθεραπείας μετά την επέμβαση στο τραυματισμένο του γόνατο.

Στις κερκίδες όπως είναι γνωστό θα βρεθούν μόνο φίλοι της ελληνικής ομάδας μετά την απόφαση της ίδιας της Μαρσέιγ να μη ζητήσει εισιτήρια. Αιτία φυσικά αποτέλεσαν τα όσα διαδραματίστηκαν πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του πρώτο αγώνα με πρωταγωνιστές τους οπαδούς της γαλλικής ομάδας. Έτσι ο ΠΑΟΚ σε μια κατάμεστη Τούμπα και με οδηγό την μαγική εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου του παιχνιδιού στο «Βελοντρόμ», έχει όλα τα φόντα να διεκδικήσει τη μεγάλη πρόκριση!

Οι 22 ποδοσφαιριστές που αποτελούν την αποστολή των Θεσσαλονικέων είναι οι εξής: Πασχαλάκης, Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Λύρατζης, Τέιλορ, Μιχάι, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Κούρτιτς, Σβαμπ, Σοάρες, Ελ Καντουρί, Ντόουγκλας, Μπίσεσβαρ, Μουργκ, Α.Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα, Άκπομ, Τσόλακ.

Διαιτητής του πολύ σημαντικού αγώνα ΠΑΟΚ-Μαρσέιγ ορίστηκε από την UEFA ο Ολλανδός Ντάνι Μακέλι που θα έχει βοηθούς του τους συμπατριώτες του Χέσελ Στέγκστρα και Γιαν Ντε Φρίς, με τέταρτο τον Αλαντ Λίντχουντ.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ