Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σοκ! Οκτώ κατηγορούμενοι για τον θάνατο του Μαραντόνα

Οι αρμόδιοι που ερευνούν τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα ζήτησαν να δικαστεί το ιατρικό προσωπικό που περιέθαλψε τον θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, για απλή ανθρωποκτωνία από αμέλεια. Αδίκημα που αποδίδεται όταν ένα άτομο διαπράττει αμέλεια, ενώ γνωρίζει ότι μπορεί να προκαλέσει το θάνατο κάποιου.

Ο Ντιέγκο έχασε την ζωή του σε ηλικία 60 ετών στις 25 Νοεμβρίου 2020 ύστερα από, καρδιοαναπνευστική κρίση καθώς ανάρρωνε από νευροχειρουργική επέμβαση στο σπίτι του.

Για τον θάνατο του κατηγορούνται οκτώ επαγγελματιών γιατρών που ήταν υπεύθυνοι για τον Μαραντόνα. Οι εισαγγελείς στο αίτημα που υποβλήθηκε, ανέφεραν ότι οι παραλείψεις και οι κακοί χειρισμοί έφεραν τον θρύλο του ποδοσφαίρου σε κατάσταση ανημποριάς, εγκαταλείποντας τον στην μοίρα του κατά την διάρκεια μιας σκανδαλώδους νοσηλείας στο σπίτι.

Επίσης, ο νευροχειρουργός και οικογενειακός γιατρός του Λεοπόλντο Λούκε και η ψυχίατρος του Αγκουστίνα Κοσατσόφ, βρίσκονται υπό έρευνα για τον θάνατο του ως μάλιστα οι κύριοι υπεύθυνοι για την υγεία του.

Κατηγορούνται επίσης, ο ψυχολόγος Κάρλος Ντίας, η ιατρική συντονίστρια Νάνσι Φορλίνι, ο συντελεστής νοσηλευτικής Μαριάνο Περόνι, οι νοσηλευτές Ρικάρντο Αλμιρόν και Νταϊάνα Μαντρίντ και ο κλινικός ιατρός Πέδρο Πάμπλο Ντι Σπάνια.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινές που κυμαίνονται από 8 έως 25 χρόνια φυλάκισης.

Μετά από αυτό το κατηγορητήριο, η υπεράσπιση των κατηγορουμένων, πρέπει να παρουσιάσει τα επιχειρήματα της και μπορεί να ζητήσει την απόρριψη της υπόθεσης.

Άρα δεν αποκλείεται η υπόθεση να οδηγηθεί στο δικαστήριο στο Σαν Ισίντρο, στα βόρεια προάστια του Μπουένος Άιρες.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ